DANMARK. Det kriminella främlingsgänget Black Army styr och ställer i danska Odense med hård hand. Utpressning, hot och våldtäkt har blivit vardagsmat för hemlösa enligt föreningen Projekt Husvild.

De kriminella rasfrämlingarna i ”Black Army” sprider skräck och oro bland hemlösa i danska Odense. Foto: Twitter.

Hemlösa som misshandlas och släpas genom stadens gator. Många ser på, men ingen agerar. Så beskriver den danska organisationen Projekt Husvild vardagen för många hemlösa i staden Odense, som regelbundet utsätts för utpressning, hot och våld från ett kriminellt gäng av rasfrämlingar kallat ”Black Army”.

— Det sker dagligen i den här miljön. De [hemlösa] som lyckats bli drogfria tvingas till att sälja droger, förklarar Projekt Husvilds grundare Isabella Mittelstein till Danmarks radio (DR).

Hon menar att minst fyra-fem hemlösa utsätts för våld i Odense av Black Army varje dag.

Vägrade sälja droger – våldtogs
Enligt Isabella Mittelstein blev en kvinna våldtagen förra veckan efter att hon uttryckt att hon inte ville sälja droger åt invandrargänget. Hon tog efter händelsen kontakt med Projekt Husvild, men vågade inte liksom så många andra hemlösa att gå till polisen.

Mittelstein hyser inga tvivel att ökningen av våld och hot är gängrelaterat. Därför är de hemlösas situation hårdare i Odense än i resten av Danmark, menar hon.

Tidigare har Mittelstein själv bott på gatan i Köpenhamn och säger att det inte ens går att jämföra med vad hemlösa och utsatta lever med i Odense idag.

Odense kommun bekräftar till DR att stadens gatumiljö är hård och att man därför erbjuder hemlösa härbärgen så de slipper sova ensamma, men nämner i övrigt inget om den mångkulturella aspekten av problemet.

Två unga män från Black Army dömdes under tisdagen för utpressning och stöld i Odense. Tidigare i år dömdes ytterligare tre Black Army-medlemmar för att ha utpressat tatueringsstudior i staden.

Ursprungligen publicerat på Nordfront.dk.


  • Publicerad:
    2020-07-22 12:30