Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Dåren Oksanen ska bekämpa Motståndsrörelsen – med Jedi-krafter

Av Redaktionen, 2017-06-06
redaktionen@nordfront.se

HUMOR. Patrik Oksanen har sett Stjärnornas krig och blivit inspirerad.

Patrik Oksanen, propagandist inom MittMedia-koncernen och tillhörande Sveriges neokonservativa, är sedan tidigare besatt av två saker: Ryssland och Nordiska motståndsrörelsen. Det mesta som Oksanen skriver om innehåller narrativet ”Putin did it” eller ren hets mot Motståndsrörelsen.

Oksanens nya alster innehåller det senare och här har han blivit inspirerad av den lille, gröne Jedi-mästaren Yoda från Stjärnornas krig. Det är med Yodas vägledning som Oksanen och de andra Jedi-riddarna ska bekämpa ”de mörka krafterna” i Nordiska motståndsrörelsen.

Oksanen ger uttryck för sitt rollspelande i artikeln Mer av Yoda behövs i kampen mot terrorn där Motståndsrörelsen sammanblandas med terrororganisationer som IS och al-Qaida. En gemensam nämnare mellan Motståndsrörelsen och terrorister är ”hatet”, enligt Oksanen.

De extrema salafisterna har mer gemensamt med nazisterna i Nordiska Motståndsrörelsen än någon av dem vill erkänna.

De här grupperna lever i symbios med varandras hat och vägen till hatet är förvillande lik.

För att understryka hur pass vägledande hatet är för Motståndsrörelsen bjuder Oksanen på ett klassiskt citat från Jedi-mästaren och gurun Yoda:

”Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

Hataren vann! På bilden ovan blir Yoda rejält uppläxad av den mörke lorden Darth Sidious (överkansler Palpatine). Om man ska utgå från ”facit” så tycks alltså Oksanen ha fel när han vill bemöta terrorism genom att leka Jedi-riddare.

Något som är minst lika allvarligt som terroristiska massmord i Europa är enligt Oksanen ”svepande anklagelser i sociala medier”. För genom att göra svepande anklagelser så sprider man rädsla, vilket enligt den gröne figuren alltså leder till hat och lidande. Då kan man bli som mannen ovan.

”Det är med kallt huvud, kunskap och handling som terrorismen måste mötas. Inte genom att sprida panik, rädsla eller att göra svepande anklagelser i sociala medier. Här behöver också övriga samhället se till att man inte överlåter tolkningsföreträdet åt extremisterna.”

Det Oksanen alltså säger mellan raderna är att vanliga svenskar inte ska få ha en åsikt om den terror som sprider sig i Europa och som är en direkt konsekvens av den massinvandring som mångkulturvurmare som Oksanen förespråkar.

Istället ska debatten föras av människor med ”kallt huvud” och ”kunskap” – av experter som Oksanen; personer vars kunskap och expertis hämtas från fiktionens värld för att sedan presenteras som fakta.

LÄS ÄVEN: ”Historikern” Henrik Arnstad citerade nästan rätt…men citatet var hämtat från en film


Motståndsrörelsens andlige vägledare (?) sprider hat.

Oksanens märkliga artikel avslutas med en bild på ett frimärke med hans barndomsidol och med en uppmaning till alla politiker att vara som jediriddare – ”i kampen mot ondskan”. När politiker och beslutsfattare använder sina jedikrafter kommer de, likt Oksanen, att kunna avgöra vilka som är goda och onda.

Det våra beslutsfattare i politiken och på myndigheter behöver vara är som jediriddare i kampen mot ondskan.

Och den kampen har bara börjat. Den kommer att bli lång och vara svår. Och vi kan alla behöva mer av Yoda längs vägen:

’You will know (the good from the bad) when you are calm, at peace.’

Källa:
Oksanen: Mer av Yoda behövs i kampen mot terrorn


  • Publicerad:
    2017-06-06 13:36