TROLLHÄTTAN. Sedan i höstas har 260 laptops och stationära datorer delats ut till ”flyktingar” på asylboenden i och omkring Trollhättan. Initiativtagaren berättar att tusentals personer fått ta del av datorerna.

Daniel Johansson åker runt med sin 5-årige son och delar ut gratis datorer till ”flyktingar” på asylboenden i och omkring Trollhättan. Enligt Johansson har 260 laptops och stationära datorer delats ut sedan i höstas, vilket tusentals invandrare fått ta del av.

Det hela började med att Johansson gick ut på Facebook och bad om laptops till sina grannar efter att de hade drabbats av en radhusbrand. Efter det kom alltså Johansson på att han skulle tigga datorer till alla så kallade flyktingar också.

Johansson installerar program för att lära ut bland annat svenska, matematik och geografi samt Skype med webbkameror och underhållande spel, innan han skänker datorerna till de ”kulturberikande” invandrarna.

— Tack och lov har jag en förstående sambo som hjälper mig. Jag lägger mer eller mindre all min vakna tid på det här, säger Johansson.

Han tar ofta med sig sin 5-årige son till asylboendena. Johansson berättar att sonen fungerar som assistent och att han får testa spelen och så.

Johansson berättar vidare att de så kallade flyktingarna blir jätteglada när de får gratis datorer men han upplever också att det finns människor som är negativa till hans initiativ.

— De tycker att jag ska hjälpa svenskar istället, säger Johansson.

Detta tycker han är tragiskt eftersom han anser sig hjälpa sina barns framtida klasskamrater och framtida kollegor. Han avslutar med att säga att han skiter i om folk är kritiska, han kommer fortsätta så länge han får tag i datorer att skänka till ”flyktingarna”.

Källa:
Vilmer, 5, delar ut datorer till flyktingar


  • Publicerad:
    2016-05-17 12:15