RADIO. Dr David Duke har gästat radioprogrammet The Alan Colmes Show på Fox News Radio för att diskutera kontroversen med Donald Trump.

I fredags deltog Donald Trump i en intervju med CNN där han vägrade ta avstånd från den vite nationalisten Dr David Duke som uppmanat andra att rösta på Trump. Den republikanske presidentkandidaten menade att han inte kan ta avstånd från personer eller organisationer som han inte vet någonting om. Efter intervjun har Trump till följd av en mediestorm dock tagit avstånd från Duke och alla andra ”vita supremacister”.

David Duke har nu gästat The Alan Colmes Show som är ett stort radioprogram på Fox News Radio. Förvånansvärt nog får Duke under 36 minuter tala rätt obehindrat kring kontroversiella och förbjudna ämnen såsom judisk makt i USA och världen.

Duke förklarar också varför han uppmanat människor att rösta på Trump. Duke poängterar att det inte rör sig om ett personligt stöd för Trump utan om ett ”taktikröstande” för att förhindra en katastrof som kommer att äga rum om någon av de andra kandidaterna vinner presidentvalet.

En huvudanledning till att Duke inte vill stödja Trump är på grund av hans ”läpparnas bekännelse” till Israel. Duke menar som exempel att den judiska staten har gjort sig skyldiga till terrorhandlingar mot USA vid minst två tillfällen – under ”Lavonaffären” och attacken på USS-Liberty.

Under radioprogrammet uppger Duke tre huvudanledningar till varför han uppmanat andra att taktikrösta på Donald Trump:

1. Trump har varit den som mer än någon annan belyst den massiva invandringen till USA, som enligt Duke kommer att förstöra nationens själva fundament och leda till katastrof.

2. Trump har talat om att vara ärlig om Mellanöstern. Denna punkt utvecklar Duke inte vidare, men det ligger nära till hands att Duke åsyftar att Trump påpekat att USA ”har förstört Mellanöstern” och genom att ”bryta upp Irak så har vi destabiliserat Mellanöstern”. Förutom att ha tagit avstånd från USA:s krig i Mellanöstern har Trump även försvarat både levande och döda antisionistiska ledare i regionen. Mellanöstern hade varit mycket säkrare om de före detta ledarna för Irak och Libyen, Saddam Hussein och Muammar Gaddafi, fortfarande hade varit vid makten har Trump, som också försvarat Syriens president Bashar al-Assad, bland annat sagt.

3. Duke är övertygad om att vi verkligen är i fara för ett nytt världskrig, något som de krigshetsande neokonservativa inom det republikanska partiet och de nyliberala inom det demokratiska partiet hotar att orsaka genom att man redan nu talar om att skjuta ned ryska flygplan och genomföra totalsanktioner mot Ryssland. Trump har sagt att vi måste vara beredda att sätta oss ned och tala med Ryssland och komma över våra meningsskiljaktigheter. Duke menar att Hillary Clinton, som tros bli demokraternas nominerade kandidat, liksom samtliga republikanska presidentkandidater förutom Trump, talar vårdslöst om Ryssland vilket kan leda oss mot ett tredje världskrig. Detta vore katastrofalt för planeten och de som kommer slaktas i ett sådant krig är europeiska, vita människor, menar Duke.

Vidare i intervjun säger David Duke att han aldrig kallat sig själv för ”vit supremacist” utan tvärtom själv fördömt så kallad vit supremacism. Duke menar att alla folk har rätt att vara fria och att förtryck av andra är fel. Det är därför han konsekvent upplyser om den judiska rasismen och det judiska etablissemanget – ”de nya oligarkerna” – som styr över amerikansk politik.

Duke bemöter också massmedias guilt by association-argument gentemot Donald Trump där Trump kopplas till Ku Klux Klan eftersom han inte direkt tog avstånd från David Duke som varit aktiv i en Ku Klux Klan-grupp för 40 år sedan.

— Hur i hela världen kom vi till denna situation där vi bekymrar oss för vem som stödjer en kandidat?


  • Publicerad:
    2016-03-01 18:50