USA. Den amerikanske pro-vita nationalisten David Duke ställer upp som kandidat i valet till den amerikanska senaten och kommer under natten att delta i en livesänd debatt med de andra kandidaterna i delstaten Louisiana.

Dr. David Duke.

Dr. David Duke.

Förutom det amerikanska presidentvalet kommer det även att hållas val till den amerikanska senaten den 8 november. Den välkände vita nationalisten Dr. David Duke annonserade tidigare i år att han ställer upp som kandidat för delstaten Louisiana åt det republikanska partiet.

Alla kandidater i Louisiana som har minst fem procent av väljarnas stöd har rätt att delta i en livesänd debatt som kommer att hållas på Dillard University i New Orleans. Då Duke legat strax över fem procent i mätningarna kommer han alltså att delta i debatten som hålls i natt klockan 01:00 svensk tid.

Förutom David Duke kommer Charles Boustany, John Fleming och John Neely Kennedy som samtliga tillhör det republikanska partiet att delta likväl som demokraternas två kandidater Foster Campbell och Caroline Fayard.

Uppdatering:

Debatten livesändes av Red Ice Tv. Efter debattens slut diskuterar Henrik Palmgren och Lana Lokteff det hela tillsammans med Dr. Kevin MacDonald. Debatten med den efterföljande diskussionen går att se i efterhand via Red Ice hemsida eller via Youtube:

David Dukes populära böcker Mitt uppvaknande och Den judiska rasismen går att köpa i svensk översättning via Nordfront förlag.

Källa:
Louisiana Senate debate Nov. 2 to be broadcast nationally by C-SPAN


  • Publicerad:
    2016-11-02 12:00