DEBATT Justitiekanslern får ta smällen för skadeståndet när det egentligen är regering- och riksdagsföreträdare som är skyldiga. Protestlistor är lättjefulla demokratiska påfund och bör undvikas.

När jag läser Nordfronts nyhetsartikel om protestlistan på 220 000 signaturer som överlämnades till Justitiekanslern så får jag uppfattningen att författaren valt att spela propagandistiskt på den demokratiska massans känslor som säger att Justitiekanslern borde vara tvungen att ta hänsyn till deras åsikter. Justitiekansler Marie Heidenborg och hennes myndighet var inte särskilt sugna på att ta emot denna protestlista och jag förstår dem. Men Hansson du själv har tidigare bett JK att hon kan ta sig i röven! Varför tar du hennes parti? Kanske någon frågar sig nu.

Vad ska Justitiekanslern göra med 220 000 signaturer?

Då det finns människor som älskar att tramsa (jag inkluderad) så finns det säkerligen en hel del tramssignaturer i protestlistan. Om man nu tvunget skall syssla med protestlistor så är det oseriöst att lämna fram en lista där det kanske finns namn som Muh Dick, Stor Snorre, Anal Klåda, Vag Ina och Maski Hallonen. Ja det finns garanterat fler tramsiga människor än jag, är det roligt? Det beror på hur trött jag är.

Skulle myndigheten se sådana namn så skulle de minnas dem särskilt och protestlistan skulle därför bli oseriös. På hemsidan www.mittskifte.org så finns det massvis med protestlistor, dock med funktioner för att sprida politiken via sociala medier vilket gör det effektivare att sprida sin politik men det är enkelt att använda sig av falska namn.

För att undvika detta krävs någon form av verifiering. Låt oss säga att det tar tre sekunder att manuellt kolla igenom ett namn, då tar detta totalt 23 arbetsdagar. Jag tvivlar starkt på att de som lämnat in listan ens själva har gått igenom en större mängd av namnen. Även om man skulle få bort alla tramsnamn med hjälp av listor med vanliga namn i ett datascript så skulle det ta en halv evighet att verifiera att rätt person skrivit sitt namn i protestlistan och inte att någon annan skapat en falsk protestlista. En falsk protestlista borde vara enkel att konstruera och hade de här listorna hjälpt i verkligheten hade massvis med sådana skickats in, men de hjälper inte – och därför är detta med noga granskade listor ingen metod som används.

Vad ska JK göra med 220 000 röster i en demokrati? Det är helt klart en minoritet. Är underlaget för missnöjet mindre än majoriteten av de röstberättigade antalet människor så gör JK helt rätt att skita i det, helt efter demokratisk modell. Jag antar att protestlistan just nu börjar samla damm någonstans eller ligger i pappersåtervinningen och där bör sådant stanna tillsammans med metoderna. För de inger folket en falsk känsla av att de faktiskt åstadkommer något.

Varför fick Justitiekanslern protestlistan?

Det är riksdagen som stiftat lagarna som gör att JK skall betala ut skadestånd och det är regeringen som utser JK. Alltså borde rimligtvis dessa instanser vara de som får protestlistan? Detta är något som JK och andra påpekar själva, att skulden är hos politikerna. Kanske den borde ha getts till Hanif Bali? Jag menar reglerna har även funnits när Alliansen hade regeringsmakten, eller? Och det var en regering som han stödde. Vi får ändå till viss del tacka alibit Bali som politiskt inte vill gå till roten med problemet och därmed slå sig själv i ansiktet. Det var därför han valde att skapa politik genom att attackera JK.

JK byts då och då ut och då blir det en ny galjonsfigur (precis som vanliga politiska företrädare), vilket gör att en ny cykel startar där politiska företrädare återigen kan försöka göra politik genom att sparka på den nya Justitiekanslern. Men det är ett tveeggat svärd då vissa människor nu kommer komma ihåg (på grund av hat) JK med utbetalningen av skadeståndet till mannen som överföll och våldtog kvinnor. På det sättet har Hanif Bali och de andra politikerna samt debattörerna som bistått honom, hjälpt till att underminera statsmakten ytterligare.

Hade folket sett en våning upp i hierarkin ( ( ( går att se ännu längre ) ) ) som jag gjort så hade de sett regeringen och riksdagen och därmed hade folks hat återigen riktats mot regering och riksdag. Väldigt många hatar redan regering och riksdag men hur många hatade JK innan detta?

Jag tackar i alla för arbetet med undermineringen av JK och även om jag vet om att skulden ligger ytterst hos riksdag och regering så kommer jag använda händelsen som propaganda mot JK för att varva upp massan när jag finner det nödvändigt.