Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Demonstration mot morden på vita farmare i Sydafrika

Av Redaktionen, 2020-10-16
redaktionen@nordfront.se

SYDAFRIKA. Just nu pågår demonstrationer i den sydafrikanska provinsen Senekal.

Det var efter en uppmaning från den sydafrikanska generalen Franz Jooste som i en video uppmanade boerfolket att slå tillbaka mot den antivita regimen i landet dagens demonstration i sydafrikanska Senekal planerades.

Jooste är inte bara en veteran och general, utan också ledare för den sydafrikanska överlevnadsgruppen ”Kommandokorps”.

Uppmaningen kom som ett svar på att rasistiska svarta mördare i början av oktober knivhögg den vite 21-årige Brendin Horner till döds. Han hittades död och fastbunden med ett rep om halsen vid en grindstolpe.

Anledningen till mordet var att Horner var vit.

— De dödade den 21-årige pojken så att han inte skulle ha barn som ärver hans jordbruksmark, förklarar Aharon Bogatie under demonstrationen.

Demonstrationen ser för tillfället något oorganiserad ut, och kanske lider av bristfällig planering. Demonstranterna själva verkar vara mycket fredliga och avslappnade på ett för boer typiskt vis.

Inte bara vita, utan även färgad landsortsbefolkning har anslutit sig för att protestera mot våldet. Även en helt svart afrikan har hållit tal om nödvändigheten av att enas för fredens skull.

Uppmaningar kan höras att de vita inte ska låta sig provoceras till våld av svarta motdemonstranter.

— Om det händer de kommer [de svarta] att anse att de har vunnit, och det är det enda sättet de kan få uppmärksamhet på, för de har inga andra lösningar på [mångkulturen] än bara våld, kommenterar Michael Roebuckplease.

— Men vi måste protestera, för det kommer bara att bli värre, fortsätter han.

En användare på sociala medier som kallar sig LordDurden, kommenterar det med att det inte finns några politiska lösningar på mångkulturella problemet, särskilt inte i Sydafrika. Det enda som gäller är vit revolution, anser han. Även om de svarta afrikanerna ägnade sig åt mycket våld när boerna styrde över landet, var landet mycket tryggare för alla, och de svarta afrikanerna gav sig oftast på varandra, sällan de vita.

Detta berodde på att boernas kontroll över landet var så handfast att de lyckades hålla våldet på en mycket lägre nivå. Sedan ANC tog över ledningen av landet, har landet stadigt degenererat, menar LordDurden.

Hur stor demonstrationen är, är svårt att uppskatta. Demonstranterna är spridda över ett stort område. Många av dem har anlänt i bilar som står parkerade på fält och längs en landsväg, vilket kan ge ett intryck av att samlingen protesterande är större än vad den egentligen är.

Demonstranterna är fritidsklädda och den civila framtoning demonstrationen nu har, står i kraftig kontrast till den resolut militära stil och det budskap som general Franz Jooste levererade tidigare i veckan.

Nordfront följer utvecklingen under dagen.

Senekal är en stad belägen vid floden Sand i den östra delen av den fria statliga provinsen Sydafrika. Den fick sitt namn efter kommendanten FP Senekal. Det är den näst största staden i Setsoto Kommun efter Ficksburg, den största staden och huvudstad i Setsoto.

Senekal ligger på N5 nationella vägen mellan Winburg på väst och Betlehem i öster. Den har två townships, Matwabeng och OR Tambosektionen; den senare är den senaste, största och snabbast växande.

Uppdatering 9:50
Enligt uppgifter har den svarta terrororganisationen Economic Freedom Fighters (EFF) skickat busslaster med svarta afrikaner som ska konfrontera boerna. EEF har som realpolitiskt program att stjäla vitas land och egendomar och mörda vita boer. Den ekonomiska delen av ambitionerna stöds formellt av ANC.


  • Publicerad:
    2020-10-16 09:40