SVERIGE. I Stockholm anordnas det en demonstration på Sergels torg i Stockholm efter SD:s ökning i valet. En av initiativtagarna till demonstrationen är den judiske vänsterpartisten Dror Feiler.

För fyra år sedan när Sverigedemokraterna röstades in i riksdagen anordnades det en demonstration på Sergels torg i Stockholm för att visa sitt missnöje över valresultatet. I år är det dags igen och denna gång är det den judiske vänsterpartisten Dror Feiler som är en av initiativtagarna till demonstrationen. Samme man som greps misstänkt för våldsamt motstånd när han försökte störa ett möte som Sverigedemokraterna höll i Stockholm tidigare i år. Något som Nordfront tidigare skrivit om.

På Facebook har sidan  ”Demonstration Sergels torg dagen efter valet! Mot Rasism, Nazism Och Extremhögern” legat uppe sen i lördags och enligt Feiler är det 7 700 personer som anmält att de ska närvara på demonstrationen. Tanken är att demonstrationen ska pågå mellan klockan 17 och 19 under måndagen.

— Många är oroliga och rädda efter valresultatet. Vissa tror att vi antingen kan ha invandring eller ett fungerande skyddsnät, men det är inte två saker som står emot varandra, säger Feiler.

Sverigedemokraterna dubblade sitt valresultat i år jämfört med valet för fyra år sedan och är idag Sveriges tredje största parti.

Källa:
Demonstranter samlas i Stockholm


  • Publicerad:
    2014-09-15 18:30