JUDISK LOBBY. En enda träff med presidenten för Zionist Organzation of America uppges i judisk press ha ”omvänt” den ”antisemitiske” rapparen Ice Cube till en judevän.

Rapparen, O’Shea Jackson Sr, mer känd som ”Ice Cube”. Foto: Eva Rinaldi, (CC BY SA).

Rapparen och skådespelaren Ice Cube är mest känd för sin framträdande roll i den nu insomnade rapgruppen Niggaz Wit Attitude (N.W.A), samt för sin därpå följande skådespelarkarriär. Han har ett flertal gånger av judisk-ägda medier utpekats som ”antisemit”.

Man har bland annat ”anklagat” honom för att vara en ”inbiten supporter” till Louis Farrakhan – ledaren för den ”antisemitiska” organisationen Nation of Islam (NOA), för att 2015 ha givit sina egna supportrar uppmaningen att ”spöa upp” en rabbin, samt för att ha uttalat sig nedvärderande om N.W.A:s judiske före detta manager Joseph Heller.

Men i somras hände något, berättar Jewish Telegraphic Agency (JTA). Ice Cube blev plötsligt god vän med ZOA:s president Morton Klein.

Detta uppges ha skett just efter att rapparen på Twitter hade postat bilder ”som många bedömde vara antisemitiska”.

Klein ska då ha sökt upp Ice Cube och pratat med honom – varvid en djup och innerlig vänskap plötsligt ska ha infunnit sig.

Han kallade mig Mort”, berättade Klein senare för tidningen och fortsatte:

— Han bad mig kalla honom Cube.

Raljerande kommentarer på sociala medier har däremot föreslagit att konversationen kanske inte var fullt så kärvänlig.

Vänskapen mellan Ice Cube och Klein har nu, skriver tidningen, ”burit frukt”, för rapparen har presenterats som en av talarna – och ett av de stora dragplåstren – vid ZOA:s stora årliga gala.


  • Publicerad:
    2020-11-17 18:50