BROTT. Åklagaren Sebastian Flodström blev tidigare i veckan dömd till över tre års fängelse för bland annat barnvåldtäkt. Han kommer att överklaga domen och Flodströms advokat anser att han inte ska dömas med en frihetsberövande påföljd.

Den dömde våldtäktsmannen Sebastian Flodström.

Den dömde våldtäktsmannen Sebastian Flodström.

Åklagaren Sebastian Flodström dömdes tidigare i veckan till tre och ett halvt års fängelse för tre fall av våldtäkt mot barn, tre fall av sexuellt ofredande, fyra fall av olovligt anskaffande av alkohol, 58 fall av dataintrång samt tjänstefel och köp av sexuell tjänst. Flodström har erkänt dataintrång, brott mot alkohollagen och att han vid ett tillfälle har köpt sex. De övriga åtalspunkterna nekar han fortfarande till.

Flodström kommer att överklaga domen. Per Borgblad, Flodströms advokat, anser att tingsrätten har gjort felaktiga rubriceringar gällande barnvåldtäkterna. Borgblad menar att det inte har skett någon våldtäkt mot barn, därför anser han att rubriceringen ska ändras till sexuellt utnyttjande.

— Tingsrätten har utgått från att klienten saknar trovärdighet, och det är helt fel enligt oss, säger Borgblad.

Enligt Flodströms advokat så står han fast vid sina erkännanden men Borgblad anser inte att det ska ge åklagaren ett fängelsestraff.

— Han ska dömas men med en icke frihetsberövande påföljd, säger Borgblad.

Om en överklagan lämnas in så kommer även Anders Jakobsson, chefsåklagare, att överklaga domen.

— Om de överklagar domen så överklagar jag med. Jag yrkade på 4 år och vill i sådana fall skärpa straffet om ärendet tas vidare till hovrätten, säger Jakobsson.

Källa:
Överklagar domen mot åklagaren


  • Publicerad:
    2015-07-10 18:15