Propagandaorganet Hela Hälsingland, som gång på gång antingen ljugit eller återberättat lögner i efterdyningarna av våldtäkten i Bollnäs, har för ovanlighetens skull belyst en negativ aspekt av massinvandringen.

Tidigare har en journalist på tidningen skyllt våldtäktsvågen som sköljer över Sverige på alkohol, att kvinnor är lättklädda och att folk befinner sig utomhus. Men i en artikel som publicerades idag råkar man åtminstone beröra en faktor som kanske är mer relevant, nämligen rasfrämlingarnas kvinnosyn.

Artikeln i fråga har rubriken ”Kvinnojouren hårt belastad i juli” och handlar om att Kvinnojouren Vändpunkten i Hudiksvall under maj och juni upplevde en fördubbling av kvinnor som kontaktade jouren och behövde hjälp. Det anmärkningsvärda är att tidningen skriver ut att det främst är utländska kvinnor som söker hjälp. ”De som söker hjälpen är främst utländska kvinnor i 25- årsåldern med små barn”, skriver Hela Hälsingland. Mona Mohammed från kvinnojouren säger till tidningen:

En kvinna som vill skilja sig och leva mer svenskt, dricka ett glas vin med en väninna, dansa, ragga eller gå på krogen betraktas som en hora. Det är den absoluta skammen att överge sin familj. Ingen vågar prata öppet om detta, det gör mig så besviken.”


  • Publicerad:
    2012-07-24 20:19