NATIONALISM. I samband med Nordisk Ungdoms julfirande i år blev en av deras medlemmar brutalt misshandlad. I en intervju med Nyheter Idag talar personen ut och berättar bland annat att han var nära döden.

NU symbol

Den 13 december arrangerade Nordisk Ungdom ett julfirande. En av deltagarna, en medlem som uppges vara 23 år, blev misshandlad utanför lokalen av en grupp maskerade och beväpnade personer. Nordfront har tidigare skrivit om händelsen och nu, efter en stunds tystnad om fallet, har den misshandlade 23-åringen talat ut om händelsen i en intervju med Nyheter Idag.

— Jag och två andra gick ut för att ta lite luft. Helt plötsligt ur ingenstans, ur mörkret, kom femton till tjugo personer. De var beväpnade med basebollträn i metall, påkar och andra tillhyggen, säger han och fortsätter:

— De var helt tysta. Även jag och mina kompisar var tysta. Jag sprang mot dörren för att kalla på hjälp. Jag fick en smäll i huvudet av ett sådant här basebollträ i metall. Det var precis vid dörröppningen. Jag svimmade och minns inte mer. De var svartklädda och var maskerade för ansiktet. Det gick så fort så jag hann inte se så noga hur de såg ut.

Den unge nationalisten uppger till Nyheter Idag att skadorna han fick var livshotande.

— Jag fick en blödning mellan hjärnan och skallbenet. På sjukhuset borrade de upp huvudet för att komma åt blödningen. Det var livshotande. Hade jag inte åkt in till sjukhuset så vet jag inte om jag levt idag, säger 23-åringen.

Skulden för attacken lägger han på AFA.

— Vi är väl alla rätt säkra på att det är AFA eller liknande som ligger bakom. Dagen efter, egentligen bara några timmar efter att jag blev misshandlad, hade de hängt ut vår lokal på sin sida.

Polisen uppges än så länge inte ha identifierat några av gärningsmännen men det går att lämna uppgifter till polisen genom att ringa 114 14 om man vet vilka som ligger bakom attacken.

Källa:
Han var nära att dö – Timmar senare publicerade AFA en bild från platsen


  • Publicerad:
    2014-12-30 17:30