KULTUR”. Hiphop är en stor del av den dekadenta musikindustrin. Här listar Dennis Hopper upp 5 exempel på att denna musikaliska utövning kanske inte är något för vita människor.

d693dc98473156eec083d43021a2938b

En vit hiphopfantast som gör någon slags gängtecken.

När det kommer till kultur av alla slag är vi i väst i många fall överlägsna. Klassisk musik, konst, arkitektur, film, litteratur osv. Listan kan göras lång över alla olika kulturella uttryck som vi har en framträdande roll i.

Men det finns dock viss kultur som vi vita kanske borde hålla fingrarna borta ifrån. Även om vi är duktiga på musik i alla dess former finns det vissa inriktningar som vi aldrig kan mäta oss med andra folkslag i. En av dessa är den så kallade pratmusiken eller hiphoppen.

Enligt vissa källor inom musikbranschen är det så många som 80% av alla som lyssnar på dylik musik som är vita. Detta kan vara en av anledningarna att många pinsamma försök har gjorts av förvirrade eller giriga vita opportunister med förödande resultat.

Om man dessutom tar i beaktaning att en speciell stil inom hip-hop säljer bättre än andra, nämligen något som kallas “trap” blir detta än mer komiskt då flera vita utövare ägnar sig åt just denna musikaliska avart. Denna mörka och hårdare stil av hip-hop kallas i svensk folkmun ofta för “gangster-rap”. Texterna behandlar kriminalitet och det hårda liv som svarta gängmedlemmar i USA:s förorter ofta lever. Knarklanging, hallicklivet, polishat och gängmedlemmar som skjuter varandra är vanliga inslag. Ordet trap kommer även från detta, det vill säga knarklangare och andra kriminella som ser sig fångade i sin livsstil och inte kan ta sig ur den i främst de svarta amerikanska förorterna.

N.W.A-Niggers with attitude, ett av de första gangsterrapgrupperna.

N.W.A-Niggers with Attitude, en av de första gangsterrap-grupperna.

Den amerikanska musikindustrin blir således något av ett självspelande piano där musiker glamouriserar en dekadent livsstil vilket i sin tur eldar på densamma i förorterna, och gangsterlivet blir en slags förskönad tillvaro som svarta amerikaner dras till. Men tyvärr finns det även förvirrade medlemmar ur vår folkgrupp som anammat denna kulturella avart. Jag har sållat bland en mängd av dessa ur det enorma hav av dekadens som hip-hopvärlden utgör. Inte sällan visade det sig dock att den “vita” rapparen var en medlem ur en annan folkgrupp, då främst den hebreiska, vilket kan föra mig till en uppföljare av denna lista i framtiden om intresset skulle finnas.

Den första på min lista kommer nog inte som någon överraskning då han var den som startade hela den pinsamma cirkusen med vita rappare nämligen:

5. Vanilla Ice. Året 1990 slog Vanilla Ice ner i musikvärlden som en bomb med superhiten Ice, ice baby. Singeln sålde över 15 miljoner exemplar och Robert Matthew Van Winkle, som Vanilla Ice egentligen heter, blev en superkändis.

Vanilla Ice, en pionjär man kanske helst vill glömma.

Vanilla Ice, en pionjär man kanske helst vill glömma.

Låten handlar om en drogförsäljning som spårar ur till en så kallad “drive-by”. Det vill säga att man öppnar eld mot någon från en bil. Vanilla blev både knivskuren och mordhotad i verkligheten men valde att köra på en mer kommersiell och lättsmält linje vilket han ångrar djupt idag.

Åren som följde medverkade han också i några filmer och livet såg väldigt ljust ut men stjärnor på den amerikanska kändishimlen kan snabbt slockna vilket skedde och Vanilla gled snabbt in i glömska. Numera kör han motorcross och jet-ski professionellt. Han har trots många motgångar och mediala förolämpningar kämpat med musik i stort sett hela tiden och han mjölkar glatt ur sin gamla hit när tillfälle ges.

4. Mark Wahlberg. Mark var en av ursprungsmedlemmarna i New Kids on the Block men hoppade av för en egen karriär redan innan de spelade in sin första skiva. Hans kallade sig Marky Mark i gruppen The Funky Bunch och hans signum blev att hålla sig mellan benen.

Marky Mark med sitt kända "grepp".

Marky Mark med sitt kända ”grepp”.

Men efter dunderhiten Good Vibrations, 1991 dalade även Marks stjärna och efter ett misslyckat försök med hip-hop tillsammans med reggae-artisten Prince Ital Joe började han en ny karriär 1998 som skådespelare i Hollywood, något han lyckades betydligt bättre med.

3. Lil Debbie. Även vita tjejer bör hålla sig långt ifrån hip-hop vilket Lil Debbie eller Jordan Capozzi som hon egentligen heter är ett skinande exempel på. Lil Debbie var med och startade en rap-grupp som kallade sig The White Girl Mob men numer kör hon solo.

Lil Debbie, vit och pinsam.

Lil Debbie, vit och pinsam. Här med knark i båda händerna.

Lil Debbie rappar mest om knark, bitches och ännu mer knark. Debbie har till och med en egen sort av marijuana och hon säljer knarkkakor.

2. Slim Jesus. Det finns inte mycket info om Slim Jesus att hitta för den som letar mer än att han är tuff, vit och extremt hård. Men sanningen ligger nog närmare att han bara vill vara det. I hans kända video står det nämligen en varningstext i början som proklamerar att alla olagligheter i videon bara är på låtsas och att det inte ska tas seriöst.

Slim Jesus, en svärmors gangster?

Slim Jesus, en svärmors gangster?

Han påstås vara den mest hatade hip-hop artisten och rykten florerar att han sköts när han spelade in en video och blev korsfäst som den riktige Jesus på sin husvägg. Sant eller inte, nog leker han med elden om en riktigt “gangster” skulle ta honom på orden i hans låt, Drill time.

Drill är förövrigt en ännu hårdare variant av Trap. Drill kommer av slangordet för att använda automatvapen. “To drill someone” användes tydligen av gangstrar i Chicago när de pepprade nån full med bly i den tuffa gangstervärlden förr i tiden.

1. Stitches. Med tatueringar av vapen i ansiktet, stygn som att munnen är igensydd och ordet Cocaine över ena ögat kan Phillip Katsabanis verkligen få betraktaren att börja fundera. Bakom den tuffa fasaden döljer sig en ostraffad 21-åring. Personligen har jag ingen aning om detta egentligen är ett väldigt roligt skämt eller om han är väldigt väldigt tuff. Fast det spelar kanske inte så stor roll, i drömfabriken Hollywood går det iallafall väldigt bra för denne, vår tids Vanilla Ice.

Stiches, för bra för att vara sann? Mest troligt.

Stitches, för bra för att vara sann? Mest troligt.

Katsabanis är blott 21 år men han har levt ett hårt liv på gatan enligt egen utsago och har sålt knark sen väldigt unga år. Förr kallades han Lil Phill men nu är han gift och far till tre barn och kallar sig Stitches. Allt med denne karaktär handlar om att knarka, knarka ännu mer och om att smuggla eller att sälja knark. Hans stora hit, Brick in your face, handlar om vad som händer om du köper knark av honom men inte kan betala.

Stitches har som någorlunda vit rappare tydligen även helt fri tillgång till N-ordet vilket han visar prov på i denna lilla bonus till hans första plats på listan. Nu är han kanske ingen rasren nordgerman direkt utan mer en ”vit” och blåögd hispanic vilket kanske ger honom denna fria tillgång. Lyssna efter orden latino-niggers, white-niggers och black-niggers.


  • Publicerad:
    2017-06-16 10:23