NORDFRONT. För att skydda våra läsares integritet slutar Nordfront nu att registrera IP-nummer på de som postar kommentarer. Istället kommer de som postar kommentarer vara tvungna att registrera sig på VK.

För någon vecka sedan blev jag kontaktad av en åsiktspolis på polisens krimtänk-avdelning som håller koll på vad svenska medborgare skriver på internet. Polisen ville veta IP-numret på en kommentar som publicerats på Nordfront. Detta trots att det var en gammal kommentar som vi redan hade censurerat då den uppenbart bröt mot såväl Nordfronts regler för kommentarer som svensk lagstiftning. Polisen hotade då med att de via domstolsbeslut ändå kan få fram vem som postat kommentaren på vår hemsida, vilket tyvärr stämmer för tillfället.

Polisen bekräftade även att utredningen de höll på med berodde på en anmälan och av erfarenhet vet vi att när angivarvänstern noterar resultat, så tenderar de att komma in med fler anmälningar.

Det här skapar ett dilemma för oss på Nordfront.

Vi på Nordfront värnar nämligen om yttrandefriheten, men samtidigt måste vi anpassa oss efter de svenskfientliga censurlagarna. Vi är också väl medvetna om att censuren är ett sluttande plan där våra fiender vill se mer censur och vi å vår sida måste försöka tänja gränserna åt andra hållet. Därför har vi haft högt i tak i vårt kommentarsfält men haft regler som förbjuder olagliga kommentarer och rensat bort alla sådana kommentarer som vi noterat.

Då Nordfront i skrivande stund har nästan 550 000 kommentarer i vår databas är det dock sannolikt att vi missat en och annan kommentar som kan vara olaglig. För att skydda våra läsare från åtal har vi därför nu plockat bort alla gamla kommentarer från hemsidan och vår databas.

I samband med detta passar vi också på att ändra vårt kommentarssystem så att det blir mer integritetsvänligt genom att det inte längre lagrar IP-nummer från de som postar kommentarer. Istället kräver det nya systemet att man registrerar sig på VK, den ryska motsvarigheten till Facebook. Vi väljer VK framför Facebook eller andra anglojudiska sociala medier då vi har större förtroende för Ryssland och Vladimir Putin än USA och typer som Mark Zuckerberg.

Den här förändringen kommer också göra det enklare för oss att stänga av troll från att posta kommentarer, då det är krångligare att skapa nya konton på VK än att byta IP-nummer.

Nordfront har många seriösa läsare som postar bra kommentarer och deltar i givande diskussioner i kommentarsfältet och förhoppningsvis kommer dessa nu kunna ta mer plats samtidigt som troll och idioter trycks tillbaka lite. Kvaliteten på kommentarsfältet har tidigare ofta varit undermålig då de två sistnämnda grupperna tidigare tagit för mycket plats. Men nu kommer vi alltså både enklare och hårdare kunna bestraffa de som ägnar sig åt systematiskt saboterande i kommentarsfältet.

Jag skulle här vilja passa på att påpeka att kommentarsfältet inte är redaktionellt material och åsikterna som uttrycks där är egentligen inte Nordfronts eller Nordiska motståndsrörelsens åsikter. Samtidigt bör medlemmar och sympatisörer som skriver i kommentarsfältet tänka på att många läsare ändå uppfattar det som står i kommentarsfältet som rörelsens åsikter. Fiendemedier gillar också att plocka ut hotfulla och vulgärrasistiska kommentarer från vårt kommentarsfält och försöka smeta sådana yttranden på oss.

Därför vore det bra om alla läsare ser till att följa våra regler, svensk lag och rent allmänt försöker föra en värdig och vuxen dialog i kommentarsfältet.


  • Publicerad:
    2017-10-24 19:54