Från 4 till 9 april genomförde Norska motståndsrörelsen en rad aktiviteter i området kring Bergen. Här följer en liten rapport om aktiviteterna och händelserna som ägde rum i Vestlandet under denna period.

Aktivister, medlemmar och stödmedlemmar från runt om i Norge hade begett sig till Bergen för att ta del i en större propagandaoffensiv i staden. Utöver att sprida Motståndsrörelsens budskap var det gott om tid avsatt till rent socialt umgänge och utflykter i Bergen.

Bergen målat grönt
Den var en motiverad grupp aktivister och medlemmar som gick till handling i Bergen med att sprida Motståndsrörelsens propaganda. Flera hundra klistermärken blev uppsatta i centrala och omkringliggande delar av Bergen. Affischer sattes upp och flygblad delades ut. Utöver detta sattes tre banderoller upp över Bergens mest centrala vägar.

Socialt umgänge
Det blev som sagt gott om till socialt umgänge. Denna innebar att vi drog på flera turer runt om i Bergen för att beskåda arkitektur, ta del av Bergens historia, samt berika oss själva med kulinariska härligheter från lokala restauranger. Alla deltagare satte stort värde på att vi valde att fokusera på det rent sociala såväl som ren aktivism. Att kamratliga band stärks och att gruppen, både lokalt och nationellt, känner att kamratskapet blir tillvarataget är mycket viktigt för organisationen som helhet.

Rekrytering och nya medlemmar
De sista dagarna av aktiviteterna blev avsatt till rekryteringsmöten. Mötena var mycket lyckade och det är med stor glädje som vi ser hur Motståndsrörelsen växer och expanderar i Vestlandet och i hela Norge!

Av: Haakon Forwald och Ulvhild Aaarthun

För att se fler bilder på aktiviteterna samt på den gamla Hansastaden Bergen, se även Bergen i bilder.


  • Publicerad:
    2012-04-15 00:00