MÅNADEN SOM GÅTT. Under september har Nordfront befäst sin roll som den främsta nationella nättidningen. Men bra räcker inte, skriver chefredaktören Fredrik Vejdeland.

Månaden som gått:

I Månaden som gått reflekterar chefredaktören Fredrik Vejdeland över den gångna månaden och visar hur arbetet utvecklats och kommer att fortskrida. Statistik varvas med analyser och visioner i olika ämnen som rör Nordfronts arbete.

Sedan starten för snart 2,5 år sedan har Nordfront hela tiden gått framåt med ett ökat antal läsare och större bredd. Sedan vi blivit varma i kläderna har de senaste 1-2 åren även innefattat större professionalism men också mer betydelse.

Som exempel på det senare kan nämnas att det bara under föregående månad visat sig att var tredje SD-politiker gillar sidor som Nordfront och att denna nättidning i samarbete med andra har kapacitet att stoppa svenskfientliga kampanjer, som den som Coop tvingades ta tillbaka efter Nordfronts uppmaning om bojkott.

Svenskfientlig kampanj - inte om Nordfront får bestämma.

Svenskfientlig Coop-kampanj drogs tillbaka.

Att många SD-politiker gillar Nordfront betyder naturligtvis också att partiets gräsrötter och väljare också gör det – kanske i än högre grad – vilket vi också kan se i kommentarsfältet där personer från detta parti återfinns. Nordfront får därför en betydande roll i att radikalisera andra sorters människor än enbart från den egna sfären. Att Coop tvingas dra tillbaka en svenskfientlig kampanj för att många klagar eftersom de, enligt Expressen, uppmanats till detta av Nordfront, visar också att vi påverkar – om än fortfarande i det lilla.

Antal artiklar ökar stadigt, blir bättre och mer lästa samt mer delade på Internet, och detta ”trots” Nordfronts radikala framtoning och valet att bemöta även tabubelagda frågor när det är nödvändigt. Det går helt enkelt bra nu. Inte ens våra värsta belackare, som inte sällan är ”nationella”, kan längre avfärda (i alla fall inte på ett trovärdigt sätt) denna nättidnings förmåga att nå ut till folk.

Dessutom: Nordfront står kvar när andra faller.

gubbe_med_logga

Men det räcker inte att bara befästa redan väl lanserade projekt och bli bättre på det vi redan gör. Nordfront har nu kommit till en fas där vi måste bygga vidare och bredda vårt journalistiska arbete. Vi måste avancera – på en mängd områden, gärna samtidigt.

Under oktober månad kommer vi därför inleda en ny fas i Nordfronts utveckling. Vad det handlar om tänker jag inte avslöja här och nu, men jag vill att läsarna ska veta att saker och ting är på gång och att trots att det går bra nu så är vi inte nöjda.

Nordfront-rally

Låt oss också rapportera lite från månaden som gått. Coop-bojkott och gillande SD-politiker i all ära, men september månad har i allra högsta grad handlat om att Pär Öberg från Motståndsrörelsens ledning nu tar plats i Ludvika kommunfullmäktige. De artiklar och notiser som skrivits om detta har haft flest läsare, alla lästa av tusentals personer, vilket också visar att intresset för Motståndsrörelsen fortfarande är högt trots att vissa gärna vill avfärda oss som oviktiga.

Veckans propagandabild: "Ludvika". Klicka för större bild.

Veckans propagandabild: ”Ludvika”. Klicka för större bild.

Nordfront gynnas naturligtvis av att organisationen går framåt – och nu har också Motståndsrörelsen som sådan vind i seglen, för att uttrycka mig milt. Ni kan framöver förvänta er en mängd rapporter från bataljer med svenskfientliga politiker – med en exklusiv sanningsenlig version på Nordfront förstås.

Under september månad genomförde vi en granskning av underrättelsetjänsten Piscatus, skrev om Natos planer för Sverige och om farhågorna för ett ”Maidan” i Ryssland (här och här). Dessutom höll Nordfront en valvaka som blev populär bland läsarna. Martin Saxlinds korta, men mycket träffande, valanalys förtjänar här också att nämnas som en av många bra artiklar under månaden.

piscatus

Vidare kan nämnas att vi under månaden rekryterat nya skribenter till såväl nyhetsredaktionen som historieredaktionen och att samtal förs med andra skribenter som vill hjälpa Nordfront.

Det går bra nu, men bra är inte tillräckligt. Inom kort, under oktober månad, kommer vi tala om nya satsningar. Du hjälper väl till?

 


  • Publicerad:
    2014-10-13 18:41