DJURPLÅGERI. YouTube-användaren Nick Crowley har granskat fenomenet med asiatiska ”djurräddningsvideos”, där det ska se ut som att folk hittar och räddar djur i nöd. Bakom kulisserna döljer sig ett skrämmande djurplågeri. 

YouTube-användaren Nick Crowley gör mestadels videor på YouTube där han pratar om kusliga ämnen som mordhistorier, diverse konspirationsteorier och mystiska händelser. I en ny video granskar Crowley fenomenet med ”djurräddningsvideos” på YouTube.

Samtliga videos i granskningen är skapade av östasiater som med uruselt skådespeleri försöker få det att se ut som att de slumpmässigt hittar djur som på något vis befinner sig i nöd, för att sedan rädda dem. Videorna har hyllats av naiva tittare som tror att djuren räddas på riktigt. Om man bara skrapar på ytan av videorna uppenbarar sig snart ett skrämmande djurplågeri.

I granskningen ingår framför allt tre YouTube kanaler: ”KM Daily”, ”Happy Dog” och ”The rescue journey TV”. I en av videorna påstår man att man räddar en hundvalp som har blivit biten av en större hund. Hundvalpen ser definitivt plågad ut och gnäller framför kameran.

Barnen i videon plockar därefter upp valpen och ”ger den medicin”, och i en senare video visar de hur hunden är helt frisk igen och att såret har läkt bort såpass mycket att inga spår av såret finns kvar.

Problemet är dock att ”hundbettet” på valpen inte är äkta, ett riktigt hundbett hade varit mycket större och märken hade synts från hundens tänder. Valpens sår såg snarare ut som ett skärsår, förmodligen orsakat av en kniv. Crowleys teori är att de filmade den andra videon först, den video när valpen ser frisk ut och inget sår syns. För att sedan skära hunden med en kniv och filma videon där de ”räddar” den skadade valpen.

Samtliga av de tre kanalerna har gjort liknande videor, där de ”helt slumpmässigt” stött på djur i nöd. De visade upp hundvalpar och kattungar som på märkliga och rent av omöjliga sätt fastnat i fiskenät, under stenar, i staket, i avlopp och där de blir attackerade av ormar.

I en video syntes en hundvalp som attackerades av en orm. Filmarna verkade dock mer koncentrerade på att få snygga kameravinklar än att hjälpa hunden, det tog 30 sekunders filmande innan de gjorde något.

Dessutom ser det ut som att samma djur hamnar i de här situationerna flera gånger. Crowley anmärker bland annat på att en kattunge som hade ett ganska unikt färgmönster på ryggen, syntes i flera av videorna. Ena veckan sitter kattungen fast långt in i en stenhög, som asiaterna i videon omsorgsfullt plockar bort. Nästa vecka laddar de upp en video där samma kattunge märkligt nog sitter fast i ett staket.

Videorna är helt självklart iscensatta för att det ska se ut som att asiaterna är hjältar som varje vecka lyckas hitta djur att rädda från farliga situationer. I själva verket behandlas djuren endast som rekvisita i deras sjuka filmer.


  • Publicerad:
    2020-10-14 17:30