SVERIGE. SVT:s mediasatsning ”Din röst” skulle låta vanligt folk komma till tals inför valet. Men när det visade sig att många svenskar ser invandring som den viktigaste frågan började SVT radera kommentarerna.

svt-dinröst

”På denna sida vill vi vara i dialog. Vi vill också granska och informera, dela och diskutera dom frågor du tycker är viktiga under valåret 2014. Din röst räknas!”

Så skriver Sveriges Television på sin kampanjsida ”Din röst” som finns på Facebook och Twitter. Men trots högtravande ord som att ”vi gör journalistik om alla för alla en demokratisk idé” har SVT nu redan börjat radera invandringskritiska kommentarer. SVT argumenterar för att detta är rätt metod för att förmedla ”en bredd av åsikter”.

”Vi ser att det på kort tid kommit in en rad inlägg som alla behandlar invandring med kritiska ingångar. Vi vill att #DinRöst ska spegla en bredd av åsikter och erfarenheter och kommer att plocka bort inlägg om flödet blir för enahanda i en fråga – oavsett vad den gäller”, skriver redaktören Karin Ekman.

Men flera köper inte förklaringen från Public Service-företaget och diskussionerna har nu kommit att handla om SVT:s censur: ”Man undrar ju då lite stillsamt om ’oberoende SVT’ likaledes skulle dra ett streck i debatten om dom flesta inläggen var FÖR den invandring vi har idag..??” frågar sig en tittare på Facebook.

svt-dinröst2

Källa:
”Din röst”


  • Publicerad:
    2014-01-24 20:42