DIREKTSÄNDNING. Med anledning av polistrakasserierna riktade mot mannen som konfronterade de misstänkta våldtäktsskäggbarnen på Gotland direktsände Radio Nordfront under kvällen.

polis-2

Polis på Gotland genomförde under morgonen husrannsakan mot mannen som konfronterade skäggbarnen misstänkta för gruppvåldtäkten på Gotland.

Bakgrund till intervjun:

Nordfront har tidigare under dagen gått ut med följande information:

Som Nordfront kunde avslöja var det var en av Nordiska motståndsrörelsens aktivister som verbalt konfronterade de invandrare som är misstänkta för gruppvåldtäkten mot en rullstolsburen kvinna på Gotland. Händelsen fångades på film och blev viral på Youtube med över 139 000 visningar i skrivande stund.

I Radio Nordfront-inslaget som kan höras ovan kunde aktivisten också berätta hur han i torsdags, dagen efter incidenten, blev trakasserad av poliser som stoppade honom när han körde bil och påstod att han var misstänkt för narkotikabrott och måste följa med till ett sjukhus för att göra tester.

Trots trakasserierna har aktivisten och andra aktivister från Motståndsrörelsen fortsatt att engagera sig på Gotland. Natten mot idag genomfördes till exempel en nattvandring, där polisförstärkningen från Stockholm sattes in mot nattvandrarna som radades upp mot en vägg och visiterades innan polisen tvingades släppa dem då de inte bröt mot någon lag annat än att en person i gruppen ska ha haft en kniv på sig.

Vid 6-tiden i morse genomförde dock Stockholmspoliser en husrannsakan hemma hos aktivisten som i samband med detta frihetsberövades och togs in på förhör. Polisen konfiskerade då även datorer som innehåller redaktionellt material då aktivisten är en av Nordfronts skribenter, vilket polisen inte får göra. Förutom datorerna beslagtog polisen också politiska flygblad.

Polisen har konsekvent vägrat att uppge vad aktivisten nu är misstänkt för. När Nordfront meddelade polisen att aktivistens datorer är redaktionellt och källskyddat material svarade polisen att åklagaren struntade i det och bestämt att datorerna ska granskas i utredningen, polisen vägrade också att meddela vem åklagaren är då Nordfront vill upprätta en anmälan mot denne.

Uppdatering: Aktivisten har nu släppts efter att polisen hållit förhör med honom. Polisen menade att man måste genomföra en husrannsakan, beslagta datorer och hålla förhör på polisstationen då någon ska ha knutit ett avspärrningsband runt en backspegel på en åklagares bil – eller något liknande.

Uppdatering 2: Trots att det verkar röra sig om en total icke-händelse är brottsrubriceringen ”förgripelse mot tjänsteman” samt ”hemfridsbrott”, rapporterar Hela Gotland som också tillägger att en till person tagits in på förhör och är misstänkt för samma ”brott”. Den ”utsatte” åklagaren heter Mats Wihlborg och var den person som fattade beslut om att de misstänkta gruppvåldtäktsmännen inte skulle häktas, vilket bland annat innebär att de kan stöta på sitt offer på stan, prata ihop sig inför en rättegång eller fly från Sverige och den svenska ”rättvisan”. En Nordfront-läsare påpekade också för redaktionen att Hela Gotland kallar händelsen för ett ”hot” mot åklagaren, fast ingen är misstänkt för brottet ”olaga hot” och det är ytterst oklart om något hot verkligen har framförts.

Registrera dig på Spreaker

Glöm inte att registrera dig på Spreaker så att du kan vara med och chatta, samt att prenumerera både på Radio Regeringen och Radio Nordfronts Spreaker-kanaler.

Stöd Radio Nordfront:

Gillar du Radio Nordfront? Ditt stöd behövs och från och med nu går det för er lyssnare att donera till Radio Nordfronts verksamhet.

Swish-nummer: 1233882990
Bitcoins-plånbok: 1AJiMVvWvSc7eShqEvHa7mufkNne4CnhQa
Paypal: Donera genom Paypal.

Bitcoin-Profits3f2acbaa-c36c-44e1-9542-28436d34a695serveimage

Lyssna på direktsändningen (i efterhand):


Ladda ner mp3-versionen av avsnittet här. Besök mp3-arkivet här.

Radio Nordfront är tänkt att fylla den efterfrågan som uppenbarligen finns på att Nordfront och Motståndsrörelsen ska börja med podcast/webbradio. Vi har valt att börja i liten skala och tänker känna pulsen på våra lyssnare och utvecklas allt eftersom. Vi försöker att ha stora öron och vara våra lyssnare tillmötesgående.

Radio Nordfront är en del av Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen och budskapet som förs ut i radion kommer i stort att vara i linje med det som rörelsen står för. I vissa, ofta mindre viktiga, frågor är dock åsikterna mer personliga.

Fasta programledare: Robin Palmblad, Pär Öberg, Emil Hagberg och Martin Saxlind.

Radio Nordfront gillar åsikt- och yttrandefrihet. Därför bjuder vi titt som tätt in oliktänkande människor som vi tycker är intressanta.


  • Publicerad:
    2016-10-09 14:05