DJURPLÅGERI. Flera larm har kommit in från olika hundägare i Umeå kommun om att någon skadar deras djur. Medvetet placerade glasbitar i snön, nålar i hamburgare och gift är något som drabbat hundarna i Gävle.

Flera hundägare i Umeå kommun har anmält till polisen om att deras hundar utsatts för djurplågeri. En hundägare ska ha varit tvungen att avliva sin 11-månaders hund efter att någon medvetet placerat ut glasbitar, troligtvis för att djur skulle trampa på dem. Skadorna för hunden blev för allvarliga och ägaren hade inget annat val än att avliva hunden.

Flera hundägare ska också ha anmält att deras hundar och katter blivit förgiftade av vad som tros vara en blandning av glykol och råttgift som placerats i mat utomhus. En hund ska även ha fått i sig en hamburgare som låg ute i skogen där någon ska ha lagt nålar i den.

— Det är förfärligt. Jag förstår inte hur någon kan göra något sådant mot ett djur, säger Johan Beck-Friis, informationschef på Sveriges veterinärförbund. Han fortsätter:

— Det är oftast inte friska människor gör sådant här. Det är tecken på psykisk sjukdom och ren sadism.

Hundägare i Umeå uppmanar nu andra djurägare att vara vaksamma när deras djur vistas ute så att dessa inte råkar ut för den sadistiske djurplågaren som härjar i kommunen.

Källa:
Hundägare larmar: Någon skadar våra hundar med flit


  • Publicerad:
    2016-02-08 09:55