BROTT. På senaste tiden har flera katter hittats halshuggna i Motala och stadens djurägare är nu oroliga. Polisen har ingen misstänkt och meddelar även att de kommer lägga ner förundersökningen om inga tips från allmänheten kommer in.

Polisen i Motala utreder nu flera fall av djurplågeri med samma tillvägagångssätt som har skett på kort tid. Flera katter har den senaste tiden fångats in och blivit halshuggna. Därefter har kroppsdelarna placerats ut på allmänna platser.

— Jag vet inte vad jag ska säga, det är så obegripligt, säger den drabbade djurägaren Mikael Kenell, vars katt Elsa hittats halshuggen.

Vid platserna där huvudena och kropparna hittats har det inte funnits något blod. Polisen har därför en teori om att djurplågaren först fört bort katten till en utvald plats där denne skurit av huvudet, för att sedan ta delarna och placera dessa utomhus.

— Hugger du huvudet av en katt så kommer ju massa blod och det är ju fullt med snö ute. Men inga blodspår har hittats. Varken jag eller polisen gjorde det där Elsa hittades. Så han måste ha fångat in katten, haft lite roligt och sen dumpat katten, säger Kenell.

Enligt polisen pekar mycket mot att djurplågaren njuter av att döda djur och gärna vill visa upp sina dåd för andra.

— Vi utreder detta som djurplågeri, säger Marcus Hoppe, förundersökningsledare på polisen i Motala.

Enligt Kenell är många djurägare i Motala nu både oroliga och förbannade över den senaste tidens brott. Han säger vidare att ingen längre vågar släppa ut sina katter.

Polisen har inte lyckats gripa någon misstänkt för djurplågeriet. De meddelar även att förundersökningen kommer att läggas ned om de inte får in fler tips från allmänheten.

Källa:
Makabra ritualen: Katter fångas – och halshuggs


  • Publicerad:
    2018-02-26 19:00