Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Djurplågare som sköt ihjäl en katt med pilbåge har dömts

Av Redaktionen, 2016-03-22
redaktionen@nordfront.se

DJURPLÅGERI. En 20-årig man har dömts av Värmlands tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för djurplågeri efter att det framkommit att han skjutit ihjäl en försvarslös katt med en pilbåge samtidigt som han filmade händelseförloppet.

Det var i juni 2015 som den 20-årige mannen ska ha skjutit ihjäl en katt med en pilbåge och sedan la han upp en film på Internet med den plågade katten. En granne anmälde i augusti till polisen att det dödade djuret kunde ha varit hennes försvunna katt och polisen startade då en utredning mot 20-åringen.

I september gjorde polisen en husrannsakan hemma hos mannen där de bland annat beslagtog hans dator och mobil. Mannen själv gick hem till en vän och hämta sin pilbåge och överlämnade den till polisen. Ur mannens telefon ska polisen ha fått fram ett meddelande som handlade om djurplågeriet. Meddelandet löd:

Klart jag fårstår vad jag gjort. Och självklart vet jag att ägaren om de nu fina nån aldrig kommer få se den igen. Jag är faktiskt inte dum om de nu även värkar så. Erkänner att jag skulle dödat den fortare och inte låtit den lida. Men vet inte vart jag fick idén till att filma ifrån. Tycker inte om att plåga djur så sett. Så det ångrar jag verkligen.

I mobiltelefonen fann polisen ingen film, däremot en bild på katten. Den blodiga katten ligger död på marken med uppspärrade ögon och gapande mun, genomborrad av tre pilar.

20-åringen har erkänt brottet men menar att han sköt ett skrämselskott med pilbågen som ”oturligt” nog träffade katten. För att avluta kattens lidande sköt han den ytterligare två gånger.

Åklagaren i fallet yrkade på fyra månaders fängelse, men Värmlands tingsrätt valde att döma 20-åringen till villkorlig dom och dagsböter.

Källa:
Sköt katt med pilbåge – nu döms 20-åringen


  • Publicerad:
    2016-03-22 12:45