UTRIKES. Nordfront har översatt ett officiellt uttalande av Dmitry Bobrov, ledare för Nationalsocialistisk initiativ, rörande situation i Ukraina.

Översättning:

En väldigt märklig situation har uppstått nu för oss med tanke på Rysk Legion i Ukraina (”Rysk Legion” är en samling av ryska nationalister och nationalsocialister som åkte till Ukraina för att stödja de oppositionella protesterna i Kiev.)

Från början var de flesta ryssar positivt inställda till den ukrainska revolutionen. Vi såg den som kamp mot en blodig oligarkisk regim ledd av Janukovitj. Men idag har inställningen till Majdan kraftigt förändrats. Detta beror inte enbart på den ryska statens propaganda utan först och främst på uppförandet av ukrainarna själva.

Om man ska tacka någon för annekteringen av Krim så ska man tacka framförallt Svoboda och Högrasektorn. De första för införandet av språklagen och de andra för uppmaningar till derussifiering. Detta var sista droppen för de långmodiga och stormilda Krimborna.

Intressant nog är det ett faktum att en del personer i ledningen för Högersekton deltog i strider i Tjetjenien tillsammans med tjetjenska islamister. En logisk påföljd blir att i samband med en väpnad konflikt mellan Ryska Federationen och Ukraina borde vissa av de ryssfientliga tjetjenerna också stödja Ukraina.

Bland annat vill jag minnas att jag såg ”Tjetjenrepubliken av Ichkerias” flagga på Majdan-torget när jag var i Kiev. Från andra hållet har vi Putins vän Ramzan Kadyrov (en före detta tjetjensk terrorist som mutades av Putin och numera är president i Tjetjenien) som säger att tjetjener är redo för att kriga mot Ukrainas nya regering tillsammans med Ryska Federationens militära styrkor.

Frågan är vilken sida vi ryska nationalsocialister ska ta i konflikten mellan ”anti-Putin” krafter i Ukraina (Svoboda och Högersektorn som är ryssfientliga) och ”pro-Putin” krafter i Ryska Federationen (Putin och Kadyrov som är ryssfientliga)? Jag anser att vi inte hör till någon av dessa.

Många kommer säkert hamna i en fälla och ta ställning för de ena eller de andra. Varken Putin som vill ersätta ryssar med rasfrämlingar eller ukrainare som kämpar för att derussifiera ryssar är våra vänner.

Källa:
Руководитель НСИ о Русском Легионе, Правом Секторе, чеченцах и русских националистах


  • Publicerad:
    2014-03-31 16:20