MEDIALÖGNER. DN felciterar medvetet Motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg och använder AFA-anhängare som expert.

I DN-artikeln ”våldsamma nazister på frammarsch” publicerad den 17 december felciterar journalisterna Motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg. I slutet av artikeln kan man läsa följande:

Enligt SMR:s talesperson Pär Öberg, som också sitter i riksledningen för Svenska motståndsrörelsen, kommer de att fortsätta sina våldsaktioner.

Blir det mer konfrontationer och våld?

Ja definitivt, absolut, säger Pär Öberg.

Pär Öberg hade dock i sitt svar talat om våld generellt med tanke på den negativa samhällsutvecklingen och den ökande polariseringen (som ett resultat av massinvandring, mångkultur och vanstyre). Och han tillade i och med detta att han definitivt trodde att det skulle bli mer konfrontationer.

Pär Öberg nämnde även för journalisten att han absolut inte gillade dennes arbetsgivare eftersom DN tillhör den judiska Bonnierkoncernen och har en agenda.

Avslöjande nog intervjuar DN i samma artikel även Mats Deland som ett slags expert som uttalar sig om Svenska motståndsrörelsen. Han tituleras ”historiker” i artikeln. Ingenting nämns om Delands bakgrund som ledande inom Antifascistisk aktion (AFA). Deland har inte bara deltagit i våldsamheter, utan även flera gånger getts utrymme att intellektuellt försvara AFA:s våldsamma aktioner i artiklar publicerade av de större tidningarna.

Läs mer om Mats Delands bakgrund här:

Mats Deland – maktens torped
Information om Mats Deland på Metapedia

Källa:
Våldsamma nazister på frammarsch


  • Publicerad:
    2013-12-17 21:28