MEDIA. Dagens Nyheter föraktar människors rädsla för det sönderfallande samhället. Rädslan har skapats av ryska trollfabriker, anser tidningen. Men DN:s personal gömmer sig i sitt elfenbenstorn, skyddade av vakter och låsta dörrar.

Till och med Brottsförebyggande rådet som brukar vilja mörka rasfrämlingars överrepresentation för brottslighet erkänner att sexualbrotten har ökat lavinartat sedan den senaste invasionsvågen av rasfrämlingar slog till mot Sverige. Bild: Samtiden.

Chefredaktören på Samtiden Dick Erixon kommenterar i en ledartext Dagens Nyheters (DN) ledartext på måndagen, skriven av Erik Helmerson. DN:s rubrik är ”Nej, rädsla måste inte alltid tas på allvar”.

Erik Helmerson hånar föräldrar som oroar sig för de alltmer utbredda personrånen mot barn, kvinnor som är rädda för att bli våldtagna och män som är rädda för att bli misshandlade och utsatta för dominansvåld utfört av invandrare.

Helmerson passar på att skylla på propaganda från ryska nyhetsbyråer för att spä på rysshatet som syftar till att svenskarna ska vilja gå med i Nato och betala skatt till krigsalliansen.

Det är också USA:s president Donald Trumps fel eftersom han sprider skräckrykten om Sverige, samt ”högerextremisterna” i Sverige.

DN är själva rädda
Samtidigt sitter ”DN:s skribenter på en redaktion som gömmer sig bakom mängder med säkerhetsvakter och låsta dörrar i DN-skrapan”, skriver Erixon.

När Nya Dagbladet i mars 2018 ville intervjua chefredaktörerna Christer Mattsson och Peter Wolodarski på Bonniertidningarna Expressen och Dagens Nyheter, blev det kalla handen av den kameraskygga Bonnierchefen Christer Olsson som efter lång väntan lät meddela att Nya Dagbladets reportrar aldrig skulle komma att få träffa någon från Bonniertidningarna.

Nya Dagbladet rapporterade att Bonnierredaktionerna På Gjörwellsgatan 30 har upprättat ”skalskydd” och anlitat privata säkerhetsvakter som patrullerar både i och utanför huset.

Samtidigt som Erik Helmersson hånar folkets rädslor noterar Dick Erixon att polisen går ut med rekommendationen att man inte ska gå ut ensam när det är mörkt, och anser att verkligheten i flera betydelser snabbt har blivit mörkare i det förut så trygga Sverige.

Källor:
Erik Helmerson: Nej, rädsla måste inte alltid tas på allvar
Sitter bakom säkerhetsvakter och hånar de som känner oro för våldet
Youtube/Nya Dagbladet: Här är samtalet med Bonnier-chefen – ”Ni kommer inte få träffa Mattsson eller Wolodarski”


  • Publicerad:
    2019-10-29 18:20