MEDIA. Den judiska rasisten Margit Silberstein skriver om Nordiska motståndsrörelsen på DN:s ledarplats.

Under gårdagen skrev Expressens Johan Hakelius en raljerande krönika om Nordiska motståndsrörelsen för att påvisa att makthavarnas rosévinsfest under Almedalsveckan gick av stapeln som vanligt och att ”nassarna” var en marginell företeelse.

Hakelius nedtystningstaktik uppskattas dock inte av DN:s Margit Silberstein. I en artikel på ledarplats skriver Silberstein, som är sionist och tillhör redaktionen på den rasistiska tidningen Judisk krönika, att hon mötte en ”vålnad” i Nordiska motståndsrörelsen.

Att nazister var aktiva på politikerveckan i Visby sågs av somliga som en bagatell. Hos mig väckte de djup fasa. När ska vi skrika ut vår vrede om inte mot antisemitism och rasism?

I artikeln skriver Silberstein om sin livshistoria där släktingar till henne ”förmodligen” ska ha förintats i den påstådda ”förintelsen”. När Motståndsrörelsen bedrev opinionsbildning under Almedalsveckan hörde hon ”stöveltrampen” igen.

Enligt Silberstein är organisationen nämligen en sorts arvtagare till ”förintelsen” och direkt ansvarig för denna påstådda händelse trots att få aktivister var födda vid den tiden. Silberstein känner emellertid till att Motståndsrörelsens aktivister inte tror att ”förintelsen” ägt rum. Även detta fyller henne av ”rädsla”:

Till skillnad från Hakelius ville jag inte vara med om något spännande i Almedalen. Det var inte alls spännande att känna en rädsla inför besöket. Jag var rädd för att jag, som synts i tv, skulle bli igenkänd av dem, som inte anser mig värd att andas deras luft. De som förnekar det som är sant, att jag berövats min historia och mina rottrådar, de som förnekar gasen och krematorierna. De som förnekar Auschwitz, mitt livs förbannelse. Jag var rädd för dem och jag var rädd för mina egna känslor.

Trots den fasa och rädsla hon kände över Nordiska motståndsrörelsens närvaro vid Almedalen var det inga problem att avslöja sin judiska härkomst till aktivister ur organisationen.

Senare på eftermiddagen gick jag till köpcentret, en liten bit utanför murarna i Visby. Där stod de, som Hakelius inte kunde hitta, och delade ut sin tidning Nordfront. Tänk att de ville ge sin antisemitiska propaganda till en judinna. Jag sa det till mannen som räckte fram tidningen mot mig. Han var helt nollställd. Det kanske var första gången han såg en livs levande judinna i ögonen. Jag fick napp. Det fick inte Hakelius.

Ingenstans i Silbersteins artikel framkommer något verkligt argument mot Nordiska motståndsrörelsen. Artikeln handlar enbart om ”förintelsen” vilket är ett propagandistiskt knep för att tysta kritiker mot judiska intressen.

Källa:
Margit Silberstein: Jag mötte en vålnad i Almedalen


  • Publicerad:
    2017-08-09 12:00