MEDIA. Igår fick Nordfront in ett tips via kommentarsfältet om en vinklad DN-artikel som handlar om den 95-åriga Margot Wölk som ska ha arbetat som provsmakare åt Adolf Hitler.

Margot Wölk

Margot Wölk

Artikeln i DN refererade till en artikel som den tyska tidningen Der Spiegel skrivit. Den tyska tidningen intervjuade tyskan Margot Wölk som aldrig tidigare offentligt berättat om sin tid som provsmakare åt Adolf Hitler. I intervjun berättade Wölk utförligt om sitt liv under andra världskriget.

Både i den tyska artikeln och DN-artikeln framkommer att Wölk påstår sig ha blivit våldtagen av en tysk SS-soldat. DN undviker dock att ta med i sin version att Wölk också ska ha blivit våldtagen av Röda arméns soldater i två veckors tid och därför blivit infertil. Detta trots att det framkommer tydligt att hon blivit det i den tyska intervju som DN bygger sin artikel på.

Bonniertidningen DN undanhåller alltså det faktum att Wölk blivit våldtagen av soldater ur Röda armén vid upprepade tillfällen men väljer att lyfta fram att hon ska ha våldtagits en gång av en tysk SS-soldat.

Källa:
Kvinnan som åt av Hitlers mat varje dag


  • Publicerad:
    2013-04-07 15:16