INRIKES. Invandrare som befinner sig illegalt i Sverige bör få rösträtt. Det skrevs i en osignerad ledarartikel som publicerades idag i Dagens Nyheter.

Juden Peter Wolodarski är nytillträdd chefredaktör på DN.

Juden Peter Wolodarski är nytillträdd chefredaktör på DN.

Idag publicerades en osignerad ledare i Bonnierägda tidningen Dagens Nyheter som förespråkar att invandrare i Sverige som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd bör få rösträtt. Även invandrare som befinner sig illegalt i landet bör få rätt till att rösta i svenska val. ”Det kanske inte är medborgarskapet – vilket bortskänkes som en gåva av nationen – som ger rätten till demokratiskt deltagande. Kanske är det i stället den legala relation som ofrånkomligen upprättas mellan en människa och det politiska system som hon för närvarande är underställd”, skrev tidningen. Vidare gick det att läsa:

”Även papperslösa påverkas av politiska beslut om sådant som konsumtionsskatter, tillgång till vård och utbildning och annan offentlig service, anslag till brottsbekämpning, bostadsbyggande – ja, en mängd saker som formar vardagen för alla som bor inom landet.”

Nordfront rapporterade för en tid sedan om en debattartikel som skrevs i SvD om att illegala invandrare skall få beviljat uppehållstillstånd genom en så kallad amnesti.

Källa:
Vem får rösta i skuggsamhället


  • Publicerad:
    2013-03-17 11:21