DN. Knivmannen högg ihjäl en förbipasserande med fem knivhugg. Nu vapentränar han på Dagens Nyheters skjutbana.

Det var 1982 som den syndikalistiske vänsterextremisten Jacques Wallner knivhögg 21-årige Magnus Nordenmark till döds utanfö Berns i Stockholm. Anledningen var att Nordenmark hade uniformsliknande klädsel på sig och därför misstogs vara ”fascist”. Nordenmark hade dock inga uttalade politiska sympatier.

Wallner dömdes initialt för dråp men hovrätten ändrade sedan detta till grov misshandel och vållande till annans död. Under häktestiden började Wallner utbilda sig till journalist och han har sedan dess arbetat för bland annat Expressen, TT och på TV3 tillsammans med Robert Aschberg. Mainstream-media har aldrig kommenterat varför man låtit anställa en person som knivhögg en oskyldig person till döds.

Nu uppmärksammar  bland annat Nyheter Idag att Wallner, som idag är redaktör för DN motor, får vapenträning på Dagens Nyheters egna skjutbana i södra Stockholm. Han kan själv boka tid på skjutbanan och teoretiskt anlända dit med vänner från SAC Syndikalisterna, med starka kopplingar till AFA, som han i vart fall tidigare varit medlem i.

Mainstream-media, däribland Dagens Nyheter, har i dagarna gått ut hårt mot moderaten Hanif Bali som poserat med ett vapen på Twitter där han säger sig föra ett krig mot DN. Bildmontaget är uppenbart skämtsamt menat och har referenser till ett dataspel, Call of Duty, men Bali har trots detta anklagats för att vara ett ”hot mot demokratin” av bland andra Fredrik Malm (L).

Att DN vapentränar Jacques Wallner, som bevisligen är beredd att döda människor som ser ut som om de har en annan politisk åsikt, har dock mainstream-medierna ännu inte kommenterat.

Källor:
Beviset: DN-man knivhögg ”rasist” till döds – vapentränas nu på DN:s egen skjutbana
DN-redaktör dömdes för politiskt knivmord – vapentränar på tidningens skjutbana


  • Publicerad:
    2018-08-22 14:50