DJURPLÅGERI. En hundägare som var ute och gick på promenad vid Bäckshultsjön när ett makabert fynd gjordes. Vid ett träd låg nylonrep, pälstussar och skelettet av vad som misstänks vara en hund. Polisen tror att det rör sig om en djurplågare som bundit fast hunden och lämnat den där för att dö.

Efter att hundägaren gjort den fasansfulla upptäckten kontaktade han både polis och Gnosjös brukshundsklubb för att berätta vad han sett. När polis och personer från brukshundsklubben kom till platsen såg de att huvudet av hunden saknades men att pälstussar och resten av skelettet låg kvar.

— Skallen var borta när vi kom, så rävarna har gjort sitt antar jag. Men det låg nylonrep med fyra öglor kvar, sade Lena Björklund från Gnosjös brukshundsklubb och fortsatte:

— En måste varit bundet runt halsen för den var lite större. De två mindre öglorna var antagligen runt två ben och den fjärde kanske satt över nosen så den inte skulle skälla.

Då hunden inte hade något chip på sig har man inte kunnat lokalisera ägaren till hunden.

— Jag tycker inte hundägaren ska komma undan eller om det är en ägare som blivit av med sin hund och någon roat sig med att plåga den på detta sätt, sa Björklund.

När det grymma djurplågeriet ska ha skett vet man inte. Man misstänker dock att det ska ha hänt någon gång under de senaste månaderna då den hundägare som upptäckte den avlidna hunden ska ha promenerat vid fyndplatsen för några månader sedan och då ska hunden inte ha funnits där.

Källa:
Fastbunden hund dog i skogen


  • Publicerad:
    2015-07-08 14:45