USA Nya videoklipp som släppts från stormningen av Kapitolium gör att många misstänker att Rosanne Boyland kan ha misshandlats till döds av polisen.

FBI har nu valt att släppa videoklipp relaterat till stormningen av Kapitolium den sjätte januari 2021 där flera amerikaner dog, bland annat Rosanne Boyland. Dessa videoklipp som har lagts upp för att stärka bevisningen i andras mål visar nu mer i detalj vad som hände i samband med att Boyland dog.

Nytt videoklipp visar polismisshandel vid Kapitolium.

Enligt det första narrativet från polis och diverse massmedier blev Boyland ihjältrampad av folkmassorna. Senare korrigerades historien och man hävdade istället att hon dog av en drogöverdos.

Men nu har nya klipp från FBI-materialet framkommit som visar hur Boyland blir pepparsprejad och misshandlad och hur polisen fortsätter att slå henne medan hon ligger medvetslös på marken.

Att Boyland utsätts för vad som framstår som tämligen brutalt övervåld tillsammans med tidigare vittnesmål gör att många nu ifrågasätter den officiella förklaringen till hennes död.

Tidigare har flertalet vittnat om hur Boyland slogs till döds, även fast folk skrek att polisen skulle hjälpa henne. Men det som kanske tidigare inte varit känt är just övervåldet som användes av polisen, som bland annat den dekorerade tidigare militären Ryan Nichols vittnat om.

Staten vägra släppa mer videomaterial

Även fast det är bekräftat att det finns mer än 15 000 timmar av filmmaterial från diverse kameror runt området den dagen och även kroppskameror från poliserna på plats så vägrar man offentliggöra något. Det som släpps är det som anses vara relevant för utredningar och för att döma folk i de pågående rättegångarna.

Påstår att Boyland dog av överdos

Statens egna utredningar visar alltså att Boyland dog av en amfetaminöverdos, men det är något som är starkt ifrågasatt, även av hennes familj.

Enligt den begränsade delen av hennes obduktionsrapport som familjen har fått ta del av så hittades amfetamin i hennes system, vilket dock inte förvånade någon med tanke på att hon medicinerades med ett amfetaminliknande preparat vid namn Adderall som ger utslag på dessa prover.

Även om hon inte skulle ha varit medicinerad så är just dödsfall till följd av överdosering av amfetamin ovanligt.

Varför större delar av obduktionsprotokollet är hemligt även för familjen är oklart, men samma sak har även hänt med andra som dog den dagen, exempelvis Ashli Babbitt som blev skjuten.