INSÄNDARE. I den här insändaren resonerar Sebastian Andersson kring dödsstraff och frågar sig vad problemet är med att döma ut denna påföljd.

Jean-Leon Geromes målning ”De kristna martyrernas sista bön” skildrar tidiga kristna som kastats till lejonen i Colosseum. Detta kanske är något för de värsta pedofilerna?

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Den senaste tidens skriverier om pedofiler har fått mig att fundera över vad det är för typ av lågliv och perversa typer som håller på med sådant. Nordfront har skrivit om en rad fall där pedofiler begått och dokumenterat sexuella övergrepp mot barn, som pedofilerna i Småland som nyligen dömdes samt en åtalad pedofil i Uppsala som erkänt sina brott.

Dessa har, eller kommer, med rätta att få någon form av straff för sina gärningar. Problemet är bara att dessa grova pedofil-förbrytare överhuvudtaget kommer få sätta sina vidriga fötter på svenska gator igen i framtiden. Exempelvis är hederliga medborgare enligt nuvarande lagstiftning tvungna att acceptera om en pedofil bosätter sig inom synhåll från deras barns dagis eller skola.

Att inte samtliga pedofiler, från de som laddat hem barnporr och ”uppåt”, automatiskt rensas bort helt från samhället må väl vara hänt, men att man inte ens har möjlighet att utdöma dödsstraff för de värsta pedofilerna är märkligt.

Om dödsstraff kunde utdömas och genomföras i ett acceptabelt tempo skulle det också kunna innebära att de resurser som istället går till att hålla dessa ”människor” inlåsta istället hade kunnat användas till någonting vettigt.

För sakens skull kan man väl också ta upp de två mest centrala argumenten mot dödsstraff.

— ”Staten har inte rätt att ta livet av människor”

Visst, inte som regel. Det vore ju katastrofalt om en stat tog sig friheten att på godtyckliga grunder ta livet av sina undersåtar, men det jag menar dödsstraff borde utdömas för är bestialiska brott som de tidigare nämnda, men säkert också till exempel mord och våldtäkter, beroende på omfattning och ”graden av allvar”, eller brutalitet, i gärningen.

— ”Oskyldiga kan dömas”

Det här är väl ett argument jag absolut kan förstå. Dödsstraff är oåterkallerligt när det väl har genomförts. Svaret på det här kan bli att kräva mycket säker bevisning och kanske även ett erkännande från den tilltalade.

En spontan tanke här kan väl också vara att hota domarna med straff om de dömer ut felaktiga dödsstraff, så att de inte blir allt för mycket i gasen när det gäller den saken.

För att sammanfatta mina tankar om dödsstraff så är min ståndpunkt att det är ett mycket bra och moraliskt straff som skyddar de svaga i samhället, som barn, om det döms ut för grova brott på ett rättssäkert sätt.

/Sebastian Andersson


  • Publicerad:
    2021-07-21 09:00