MILD SATIR Den forne hiphopartisten Dogge Doggelito kommer ut som vit makt-artist. Eller så kanske han bara är en radikal yttrandefrihetsvän. Läget är något oklart.

Idag anordnades två bokmässor i Sverige. Den ena hölls av Logik förlag i Svenskarnas hus där nationalister samlades för att diskutera idéer och ha tråkigt. Den andra bokmässan, Tor Paulssons ”Svenska Bok- och Mediemässan” som Nya Dagbladet tidigare granskat och kritiserat, anordnades i Stockholm och samlade Sveriges mest framstående högerextremister, foliehattar och Joakim Lamotte-wannabes.

På plats i Stockholm var bland annat nazistveteranen Ingrid Carlqvist som var en av de första svenskarna att offentligt ifrågasätta förintelsen och 2017 dessutom var med och bildade föreningen Det Fria Sverige, en förening som av kritiker beskrivits som grovt smygnazistisk. Även den av Nordfront mycket uppskattade konstnären och provokatören Dan Park, som har sagt att det vore kul att anordna ett rejvparty i Auschwitz, var en av Tor Paulssons inbjudna gäster. En annan som officiellt deltog på bokmässan var Erik Almqvist – känd som tidigare framstående medlem i Sverigedemokraterna, som också grundades av nazister, innan han avpolleterades för att han var för radikal och en kväll kanske nästan var på väg att misshandla rasfrämlingar och rasförrädare med ett järnrör som han hade beväpnat sig med.

I detta sammanhang dök oväntat hiphopartisten och cykelförsäljaren ”Dogge Doggelito” upp för att visa sitt stöd för den utrotningshotade svenska yttrandefriheten och typ komma ut som nazist eller nåt.

Rapparen Dogge Doggelito på ”Svenska Bok- och Mediemässan”. Numera får man "cykel på köpet" när man handlar på White (& Brown) United.

På plats visade Doggelito bland annat sitt stöd för en av Sveriges största försäljare av vit makt-musik, Johan Staaf från White United. Huruvida Staaf, som tidigare i år attackerades av sionistkontrollerad lokalmedia, erbjöd den vilsne artisten ett skivkontrakt och fick napp är i nuläget oklart. Att orten står bakom honom är i alla fall positivt för Staaf nu när det börjat gå vilt till i musikbranschen och Einár fick käka bly förra veckan.

Inför bokmässan gjorde Dogge Doggelito reklam för tillställningen i en film som publicerades på arrangörernas Twitter-konto. Detta har Expo beklagat sig över eftersom de saknar humor.

Vad Doggelitos medverkan i övrigt går ut på verkar vara oklart. Enligt en besökare Nordfront varit i kontakt med kanske han har eller ska diskutera yttrandefrihet i en av paneldiskussionerna, vilket kanske är det enda han mäktar med då det krävs att man har riktiga idéer för att kunna ha mer substansfulla diskussioner än att alla bara sitter i en ring och nickar instämmande om att yttrandefrihet är bra och att det är tråkigt att yttrandefriheten har försvunnit.

— Han har bara glidit runt typ. Jag tror han ska vara med i en paneldebatt om yttrandefrihet och kanske vara med på efterfesten sen, säger en av deltagarna som Nordfront är i kontakt med under lördagseftermiddagen då eventet fortfarande pågår.

Nordfront-redaktionen följer utvecklingen och kliar sig i huvudet.