Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Donald Trump pudlar om “vita supremacister”

Av Redaktionen, 2016-03-01
redaktionen@nordfront.se

UTRIKES. I fredags vägrade Donald Trump ta avstånd från Dr David Duke som gett den republikanske presidentkandidaten sitt stöd. Efter en mediestorm har Trump nu backat.

Det var under en intervju med TV-kanalen CNN som Donald Trump fick frågan om han tänker förkasta en röst från nationalisten David Duke eller andra ”vita supremacister” (white supremacists). Trots att CNN-reportern påpekade att ett avståndstagande var en direkt uppmaning från Anti-Defamation League – en av de mest inflytelserika judisk makt-organisationerna i USA – stod Trump på sig och svarade att han inte kan ta avstånd från personer eller organisationer som han inte vet någonting om.

Men Trump hann inte bilda sig en uppfattning om David Duke förrän massmedier skapat en mediestorm mot honom med lögner om att han vägrat ta avstånd från Ku Klux Klan. Liberala, judiskt ägda medier som Dagens Nyheter i Sverige, hävdar också att Trump ”vägrade […] att fördöma Ku Klux Klan” trots att Trump under intervjun enbart kommenterade David Duke. Enligt massmedia är David Duke dock detsamma som Ku Klux Klan – trots att det var 40 år sedan Duke tillhörde en Ku Klux Klan-grupp, som dessutom praktiserade icke-våld.

Trump insåg snabbt sitt ”misstag” att inte ta avstånd från så kallade vita supremacister som vill ge honom sin röst. Redan under samma kväll som CNN-intervjun började Trump att ta avstånd från David Duke och andra grupper och individer som påstås förorda vit överhöghet på Twitter och Facebook. Detta uppger Donald Trump nu under en ny intervju med Good Morning America. På en direkt fråga från det amerikanska morgonprogrammet om han är beredd att ta avstånd från alla vita supremacister, svarar Trump ja.


  • Publicerad:
    2016-03-01 17:00