FAKE NEWS. USA:s president gick igår ut med att han nästa vecka tänker meddela vilka medier som vinner pris som de mest oärliga och korrupta medierna 2017.

Säga vad man vill om USA:s nyckfulle president Donald Trump, men han har åtminstone en konfliktfylld relation med de etablerade medierna.

Ett exempel på detta var när Trump i somras twittrade en kort filmsekvens där han själv överfaller en person som har CNN:s logga inklistrad på sitt ansikte. Det skämtsamma men provokativa tilltaget fick journalister att gå i taket och ondgöra sig över att Trump uppmuntrar till folkligt våld mot journalister.

De etablerade mediernas lögner och Trumps legitimerande av mediakritiska åsikter har gjort att vissa mätningar gör gällande att endast var tionde republikansk väljare litar på mainstreammedia. En undersökning visade också att Trumps väljare är mer rädda för Fake News-medier än vita nationalister.

Idag annonserade Trump sin senaste motattack mot lögnpressen på Twitter: En tävling om 2017 års mest oärliga och korrupta medier.

Redan i november antydde Trump att detta var på väg, vilket Nordfront rapporterade om. Men nu har Trump gått ut med att tävlingen blir av och att vinnarna kommer koras redan på måndag nästa vecka.


  • Publicerad:
    2018-01-03 12:00