USA. Valkommissionen i USA vill att nästa presidentkandidatdebatt ska göras över nätet. Trump säger de försöker kuppa debatten för att hjälpa Biden.

Skärmbild: Donald J. Trump/Youtube. Klicka på bilden för att se inslaget på Youtube.

Som Nordfront tidigare rapporterat, har det spekulerats i om nästa debatt mellan Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och sittande republikanske presidenten Donald Trump skulle kunna komma att bli virtuell, över internet, på grund av ”coronasmittarisken”.

Detta vägrar Trump.

— Det är oacceptabelt för oss, säger Trump i en telefonintervju med Fox Business News.

Trump säger att Biden förlorade deras första debatt, och att Biden dessutom skyddades av debattens ledare och moderator, [den antivita juden] Chris Wallace från Fox News.

— Jag tycker att Chris Wallace var en katastrof. Men jag slog [Biden] i den första debatten. I den andra debatten har vi en Never-Trumper [Trumpmotståndare] som värd, men det är okej för jag kommer att slå honom i den andra debatten också, men jag kommer inte att göra en virtuell debatt, säger Trump.

Men kommissionen för presidentdebatter (CPD) sade igår att den andra debatten mellan Biden och Trump skulle bli virtuell, trots att vicepresidentdebatten häromdagen kunde genomföras traditionellt, dock med utökat coronaskydd i form av bland annat en plexiglasavdelad scen.

— Jag tänker inte slösa bort min tid på en virtuell debatt, det är inte vad debatter handlar om, sitta bakom en dator och debattera, det är löjligt; och så avbryter de – stänger av en – precis när de vill. Värden är en snäll kille men han har kommit ut som Trumpmotståndare. Det finns en del sådana, tro det eller ej, för de vill inte [det bästa för USA], fortsätter Trump.

— De försöker skydda Biden. Det gör alla. Som i den där NBC-showen med värden Lester Holt. Det var en katastrof, som riktat till barn, avslutar Donald Trump.

I USA går spekulationerna i sociala medier fortfarande höga om och i så fall i vilken utsträckning Joe Biden fuskade under sin första debatt mot Trump, under vilken Biden framstod som betydligt mer mentalt samlad och verbal än vanligt, vilket även Nordfront noterade.

Fusket ska i så fall främst ha bestått av en trådlös radiosnäcka genom vilken Biden kan ha fått emotta sufflerande repliker att leverera under debatten. Stillbilder på teknisk utrustning fäst på Biden under debatten cirkulerar, men utan att det finns några bekräftelser om vad denna utrustning har varit till för.

Ett annat förslag som framlades under debattkvällen mellan vicepresidentkandidaterna Kamala Harris och Mike Pence till en ”coronatrygg” debatt mellan den positivt covid-19 testade presidenten och Joe Biden, var att hålla debatten utomhus.

Men nu har alltså CPD sagt att debatten ska vara virtuell, vilket kan göra det omöjligt att kontrollera vilka stöd i former av tekniska hjälpmedel och närvarande assistenter som de båda debattörerna skulle kunna använda sig av.


  • Publicerad:
    2020-10-09 12:10