STORBRITANNIEN. I England och Wales har antalet registrerade våldtäkter och sexualbrott ökat dramatiskt under de senaste tolv månaderna.

Enligt Office of National Statistics (ONS) ökade antalet registrerade våldtäkter med hela 29 procent förra året. Samtidigt har antalet registrerade sexualbrott stigit till 22 116, en ökning med 21 procent.

Dessutom visade ONS uppgifter att antalet överfallsvåldtäkter som utförts under knivhot stigit med 48 procent, från 199 till 294. Sexualbrott som begås under knivhot har ökat med 22 procent.

ONS påstår att en ökad vilja bland offren att rapportera till myndigheterna kan vara orsaken till ökningen.

— Vi har under de senaste åren sett en märkbar ökning bland offren som träder fram för att rapportera historiska brott” sade ONS chef för brottsstatistik John Flatley till BBC.

— Så offren träder fram nu för att rapportera nyligen skedda händelser snarare än historiska och det är säkerligen i det fallet som polisen vidtar åtgärder för att förbättra sin registrering och hantering av våldtäktsutredningar, tillade han.

Yvette Cooper, oppositionens talesman i inrikespolitiska frågor, sade att siffrorna uppenbarade ett ”chockerande misslyckande” i att ställa förövare av sexualbrott inför rätta.

Källa:
‘Shocking failure’: Rape, sex offenses spike in England & Wales


  • Publicerad:
    2014-10-17 14:50