SKOLVÅLDET. Våldet i skolan fortsätter att öka dramatiskt, och medan SVT skyller på ”ökad anmälningsbenägenhet” kapitulerar lärare och låter våldsamma elever skapa ett maffiastyre. Skolvåldet kan komma att bli den viktigaste sociala frågan i den kommande samhällsförändringen.

Anmälningar om fysiskt våld i grund- och gymnasieskolan har ökat med 129 procent mellan 2012 och 2017 och den negativa samhällsutvecklingen har fortsatt under det politiskt turbulenta 2018. Skolvåldet har blivit en ny viktig social fråga för landets väljare, tillsammans med politikernas nedläggningar av vården och allmänna avveckling av välfärden.

— Våldet har blivit grövre och attityden, hur man kan svara lärare eller säga till lärare, där är det en enorm skillnad, säger Ulla Nyström Theander som är rektor på våldsdrabbade Wendela Hellmanskolan i Härnösand.

Även antalet anmälningar om grova fall av hot och våld i grundskola och förskoleklass i Sverige, allvarliga tillbud som redovisas av Arbetsmiljöverket och som beskrivs som ”toppen på isberget”, har fördubblats på fem år. Våldet söker sig längre ned i åldrarna, och nu drabbas även låg- och mellanstadieelever.

I början av förra året kunde Fjällsjö Nyheter rapportera om ett knivbråk på dagis i Örnsköldsvik. Ett barn utsattes för ett allvarligt mordhot och en i dagispersonalen misshandlades när hon gick emellan. Fallet fick oroliga föräldrar på sociala medier att fråga sig om ”skäggbarn nu går på dagis?”

Och enligt Lärarnas riksförbund är det ”en ny problematik” att föräldrar nu söker upp lärare i skolan och mordhotar dem. För drygt ett år sedan ledde den svåra situationen på Björnaskolan i Ångermanland till att de flesta skolelever bojkottade den lagstadgade skolgången, i protest mot att vänsterlärare vägrar ingripa mot våldet. De ständiga knivbråken på skolor har fått många föräldrar att kräva att skolplikten stoppas tills dess att den vänsterextrema lärarkåren bytts ut.

Efter att lärare inte vågat gå till skolan övervakar nu Wendela Hellmanskolans rektor alla barn med videokameror. Detta är en del av ett samhällsfenomen som innebär att det liberala Mångkulturella samhället övergår till ett auktoritärt Övervakningssamhälle.

SVT sprider desinformation om orsaken
Våldet i skolan har ökat dramatiskt, och orsaken är regeringens migrationspolitik. Men när vänsterextrema SVT rapporterar om saken gör man sitt bästa för att hålla väljarna omedvetna om mekaniken.

”Det går inte att säga om situationen på skolorna är värre, eller om benägenheten att anmäla har ökat”, påstår vänsterextrema SVT i en falsk nyhetsartikel.

Att problemen eskalerar beror även på att skolan i Sverige styrs av vänsterextrema lärare, som av samma skäl som SVT vill mörka problemen.

”Personligen såg jag många skolor i kris under de år jag åkte runt och föreläste. Jag mötte ofta lärare som kapitulerat, medan elever gjorde precis som de ville”, skriver journalisten Joakim Lamotte på Facebook, och fortsätter:

”Jag frågar lärarna varför de inte kastade ut eleverna som bråkade. Deras svar är helt bisarrt. Lärarna säger att killarna i fråga är våldsamma och har varit avstängda under perioder från skolan. Ingen i lärarkåren har lust att riskera hot och misshandel och därför låter man dem hållas istället för att ingripa.”

Dessa lärare måste naturligtvis avskedas omedelbart. Det är orimligt att medborgare tvingas av polisen att skicka sina barn till skolor där vänsterextrema lärare låter våldsmän härja fritt, samtidigt som lärarna anklagar skötsamma elever för rasism.

/ Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter


  • Publicerad:
    2019-01-11 09:05