MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 18 januari genomfördes två separata offentliga flygbladsutdelningar samtidigt av kampavdelningen i Näste 2. En av dessa ägde rum i Varberg och den andra i Mariestad. Båda aktionerna gavs stor uppmärksamhet från allmänheten i dessa städer.

I Varberg började man aktiviteten genom att ställa upp med fana och flygbladsutdelare på Stora torget i stadens centrum. Man hann inte ens komma fram till torget innan människor utbrast ”kolla vilka som är här!” Diskussioner med allmänheten började direkt när man ställt upp, men många kom även fram för att berätta att Nordiska motståndsrörelsens närvaro uppskattades.

Efter en kort stund kom polisen i full fart med två bilar och hävdade att man inte fick stå kvar på platsen då inget tillstånd för aktiviteten getts ut från deras sida. När dessa fick reda på att man inte behöver tillstånd för att bedriva opinionsbildning så gav de – efter lite tjafs – upp försöket att få bort motståndsmännen och började istället ta kort på frihetskämparna.

Självklart passade några yttrandefrihetshatare på att komma fram till polisen och beklaga sig över att sunda budskap tillåts delas ut på ”deras gator”. En ännu större gnällspik som var tydligt berusad gick i hög hastighet förbi motståndsmännen medan han skrek glåpord. När han konfronterades med frågan ”varför springer du iväg om du nu har något att säga?” ökade han hastigheten ytterligare och begav sig från platsen.

Aktivisterna stod kvar på torget en stund till innan man begav sig nedför gatan till den centrala gallerian där flygbladsutdelningen fortsatte i oförminskad takt. Även här blev det massor av diskussioner med allmänheten – som till majoriteten var positivt inställda. Aktiviteten avslutades efter en stund med många utdelade flygblad.

I Mariestad började man med att ställa upp en banderoll med texten ”Stoppa folkutbytet!” riktad mot bilvägen vid torget. Det tog inte lång tid innan folk som sett banderollen kom fram för att berätta att de stödjer budskapet. Dessa fick då naturligtvis ett flygblad i handen och en uppmaning om att hjälpa till i kampen för vårt folks existens. Även här dök den så kallade ordningsmakten upp för att hävda att man inte hade fått tillstånd att opinionsbilda på allmän plats. Dessa gav dock upp när de fick reda på att man inte behöver något tillstånd.

Det fanns såklart även i Mariestad några få gnällspikar som inte var glada över Nordiska motståndsrörelsens närvaro, men dessa fick inget gehör då de flesta förbipasserande uppskattade närvaron och visade stöd för organisationens kamp. Eftersom man stod uppställd där både bilförare och fotgängare kunde läsa banderollen fick man ut maximal spridning i staden.

När torget började avfolkas rundades aktiviteten av efter en lyckad dag där många flygblad bytte ägare.

Är du intresserad av att organisera dig och göra skillnad? Ansök till Nordiska motståndsrörelsen!


  • Publicerad:
    2020-01-19 22:40