INTERVJU. Nordfront har genomfört en intervju med Viktor Melin angående Nordiska motståndsrörelsens trygghetsaktion på Kungälvs badhus. Melin svarar på frågor om aktionen och lovar fler trygghetsskapande aktioner i framtiden.

viktor intervju

I lördags ställde aktivister från Nordiska motståndsrörelsen i Göteborg upp som trygghetsvärdar på ett badhus i Kungälv. Detta skedde efter den senaste tidens våg av sexuella trakasserier som skett på badhus runtom i Sverige och även i åtminstone ett fall på Oasen som badhuset i Kungälv heter.

Efter att Nordfront rapporterat om initiativet dröjde det inte länge innan ett kritiskt drev i etablerad media startades. Händelsen har också uppmärksammats flitigt på svenska forum och sociala medier, där aktionen hyllats av många svenskar.

Med anledning av uppståndelsen och vissa frågetecken om vad som verkligen hände har Nordfront genomfört en intervju med Viktor Melin, en av Motståndsrörelsens gruppchefer i Göteborg, som var på plats och berättar om det som hände för Nordfront.

Kan du börja med att berätta när ni kom på idén om att agera trygghetsvärdar på ett badhus och vad tanken bakom det hela var?

Idén togs upp av en medlem under ett gruppmöte för inte så länge sedan då vi diskuterade framtida aktioner. När det togs upp kom det sedan idéer från alla möjliga håll och en ny medlem tog upp idén om tröjorna och efter mötet var bollen i rullning.

Tanken med aktionen var förutom att ingripa om något händer och öka trygghetskänslan hos besökarna även att visa för vårt folk att Motståndsrörelsen inte kommer acceptera det som sker. Vi kommer vistas på gator, torg, badhus och andra offentliga ställen där vårt folk faller offer för det mångkulturella samhället. Uppenbarligen prioriterar inte svensk polis sitt folk längre så då är det dags att någon faktiskt gör det. Vi går från ord till handling.

Nordfronts artikel om aktionen var rätt så kortfattad och rapporterade mest att allt gick lugnt till. Kan du berätta lite mer om aktionen? Hur många var ni, hur länge var ni där och hände det något av intresse under tiden ni var där?

Jag tänker inte gå in på exakta antal men jag kan bekräfta att vi var 5 stycken trygghetsvärdar, men de synliga trygghetsvärdarna var inte de enda aktivisterna som var på plats. Vi var där i uppskattningsvis 1,5 – 2 timmar och lämnade badhuset när vi bedömde att läget fortsättningsvis kommer förbli lugnt och ansåg att vi visat vår närvaro samt pratat med badgästerna.

I övrigt hände inget uppseendeväckande. Läget var hela tiden väldigt lugnt, några ”skäggbarn” var faktiskt där men de var ovanligt lugna. Kanske bidrog vår närvaro till deras lugna beteende.

Det har ju minst sagt blivit en kraftfull reaktion från media efter er aktion på badet. Var det något ni väntade er?

Nej, när det gick så lugnt till som det gjorde så trodde i vart fall inte jag att det skulle bli så här mycket uppmärksamhet kring aktionen.

Kommunens enhetschef som ansvarar för badhuset har i media påstått att personalen på badhuset inte uppskattade er närvaro, men i vår tidigare artikel skrev ni att ni tvärtom fick ett positivt bemötande från personal på badet. Kan du berätta mer om det? Ljög ni om den positiva responsen eller är det chefen som kommer med en efterhandskonstruktion?

Jag pratade inte själv med personalen men fick höra av en pålitlig aktivist att personalen tyckte att det var bra att vi var här eftersom de hade fullt upp i kiosken och inte kunde vara ute bland besökarna och garantera deras trygghet. Vad som sedan hände kan man ju bara spekulera i. Antingen hittar de på eller så har personal känt sig pressad inför sin chef och media att säga tvärtom.

Hur reagerade badgästerna på er närvaro och uppfattades ni som personal på badet, privatpersoner som hjälpte till eller politiska aktivister?

Flera kom fram och frågade och då fick de ju veta vilka vi var och vad jag upplevde och själv hörde från de andra aktivisterna, så var alla som frågade positiva till vårt initiativ och ingen verkade ha problem med vår närvaro. Några barn missuppfattade dock mig och en kamrat som personal och frågade vart det fanns mer badringar. Sedan var det flera som endast observerade oss och förmodligen undrade vad vi gjorde där men som inte frågade.

Responsen på Flashback och andra hemsidor där vanligt folk fritt kan diskutera nyheten har varit överväldigande positiv. Ett fåtal personer har dock oroats av att ni skulle kunna tänkas trakassera invandrare som besöker badhuset utan att antasta några kvinnor. Har du något att säga om det eller är det en obefogad farhåga?

Vad härligt att höra! Vanligt folks tycke brukar oftast representeras bäst i fikarummen, kommentarsfält och forum likt Flashback och inte i Bonniermedias egna artiklar. Det befann sig både invandrare och ensamkommande skäggbarn på plats och vad jag vet har ingen av dem kommit till skada eller trakasserats.

Vissa har också undrat om några av er är utbildade i till exempel hjärt- och lungräddning eller något annat som kan vara användbart om det uppstår problem på ett badhus?

Ja, det är vi faktiskt. Flera av våra aktivister har genomgått HLR ett antal gånger och vissa har bakgrund inom tuffare yrken som väktare, försvarsmakten och så vidare.

Politiker och media har ju som sagt var inte uppskattat aktionen och det har varit tal om att ni ska kastas ut från badhuset om ni gör samma sak igen. Tänker ni försöka agera trygghetsvärdar flera gånger i Kungälv eller på någon annan ort eller släpper ni det här med badhus nu?

Jo, det förvånar mig inte längre att de agerar så här. Deras förräderi kommer inte folket ute i stugorna att glömma. Att de vill kasta ut oss men inte de ensamkommande skäggbarnen som förgriper sig på våra kvinnor är helt sinnessjukt.

Vi kommer fortsätta att genomföra liknande aktioner. Både i Kungälv och på andra orter.

Har du några avslutande ord till våra läsare?

Jag vill hälsa ett stort tack till alla som visat sin uppmuntran, det höjer vår moral och vi hoppas att vi ser er snart ute på gator och torg sida vid sida som kamrater eller vid sidan om som anhängare!

Kampen kräver mer än ord! Hell Seger!


  • Publicerad:
    2016-02-15 23:50