JUDISK LOBBYISM. Många ifrågasätter valresultatet i årets USA-val. Washington Post anser att man måste stoppa demokratiförnekarna.

Washington Post uppmanar till kamp mot förintelse- och demokratiförnekelse. Bilden länkar till tidningens artikel.

I en debattartikel i ”Amazonkungen” Jeff Bezos tidning Washington Post skriver judarna Norman Eisen och Deborah Esther Lipstadt – den senare känd för att genom lögner och judisk makt i ryggen sänka historikern David Irving som avslöjade delar av förintelsebluffen – att ”förintelseförnekelse” hotar demokratin, och argumenterar för detta.

Men det är inte bara ”förintelseförnekelse” som hotar demokratin, det gör även något som de kallar ”demokratiförnekelse”.

Det senaste uttrycket för demokratiförnekelse är det senaste presidentvalet i USA, som av många – både experter och lekmän – ifrågasatts och bedöms ha vunnits av Demokraternas kandidat Joe Biden genom omfattande valfusk.

Att ifrågasätta demokraternas seger i valet är ”valresultatsförnekelse”, anser Eisen och Lipstadt, och ingår ett större patologiskt samhällsfenomen som breder ut sig i form av ”demokratiförnekelse”.

Precis som förintelseförnekare måste bekämpas med alla medel, måste man nu också ta itu med demokratiförnekare, eftersom dessa riskerar att underminera förtroendet för USA:s välutvecklade demokratiska system.

Som de historieforskare vi är, gör vi inte denna jämförelse lättvindigt.

Författarna avslutar sin artikel med att förklara att man med lärdomar av hur man har bekämpat ”förintelseförnekelse” nu också kan bekämpa ”demokratiförnekelse”.

Dessa lärdomar inkluderar att attackera ”Trumps stora lögn” innan den tar ytterligare tag i folkets sinnen, samt censurerar och hindra ”leverantörer av den ’stora lögnen’ tillträde till respektabla plattformar ”i det rumsrena nationella samhället.”

”Vi skulle inte tillåta en förintelseförnekare att tala på kvällsnyheterna eller ha fria tyglar på sociala medier”, skriver författarna entydigt.

Både gamla och nya medier ska inte längre vara en plattform för dessa föreställningar, till att börja med Trumps [falska föreställningar].

Breitbart menar dock att Lipstadt själv bryter mot en av förintelseindustrins viktiga regler, och påpekar att hon år 2011 till den israeliska tidningen Ha’aretz sade att jämförelser mellan ”förintelsen” och samtida skeenden är att trampa på judarnas smärtsamma historia.

När man tar dessa fruktansvärda perioder i vår historia, och använder dem i samtida syften att uppfylla ens egna politiska mål, då sargar man historien, trampa på den.

Hon hävdade också att politiker som åberopar ”förintelsen” för samtida politiska ändamål ägnar sig åt ”förintelsemissbruk”, som liknar ett ”mjukt förnekande” av förintelsen.

Deborah Lipstadt har dock själv inga problem med att vränga förintelselögnen när det passar henne. I september hävdade Lipstadt att det var lämpligt att jämföra 1930-talets Tyskland och vad kritiker kallar Trumps ”brott mot normer” när hon stödde en annons som släpptes av Jewish Democratic Council of America (JDCA) som drar paralleller mellan fascismens framväxt i Tyskland och Trumps presidentskap.

Tre dagar innan publikationen av Eisens och Lipstads artikel, publicerade Washinton Post också en stor serieruta som just drar paralleller mellan ”förintelsen” och den avgående presidenten Trump och hans administration. Detta kommenterar Breitbart med att skriva:

Långt ifrån att bekämpa ”valförnekande” med fakta, publicerade på söndagen [Washington] Post en hårt kritiserad tecknad serie som skildrar långt över hundra namngivna republikaner som ”samarbetat” med presidenten i att bestrida valresultatet 2020, som hemska råttor, på ett sätt som frammanar uppviglingen [mot judar] under förintelsen-eran.

Republikanen Andy Biggs som representerar delstaten Arizona var en av dem som uppmärksammade Washington Posts tilltag.

Republikanska demokratiförnekande råttor i Washington Post 20 december 2020. Foto: Steve Milloy/Twitter.

”Den nazistiska skildringen i dagens tidning är en föraning om skandalösa attacker som kommer att äventyra våra friheter och hetsa våld mot dem som Washington Post utsett till politiska fiender”, skriver Andy Biggs på Twitter.


  • Publicerad:
    2020-12-27 13:00