MASSINVANDRINGEN. Efter en inbrottsvåg som drabbade både privatpersoner och företag under januari och februari i år, döms nu två främlingar till fängelse och utvisning.

Det var under perioden 24 januari till 28 februari i år som en inbrottsvåg drabbade såväl privatpersoner som företag i Uppland och Gävleborgs län.

Nu har två främlingar, som uppskattningsvis är i 20-årsåldern, funnits skyldiga till inbrotten. De två inbrottstjuvarna blev först tagna på bar gärning i Östervåla i Uppland, men lyckades då bli släppta och få gripandet ogiltigförklarat eftersom de båda vuxna männen då hävdade att de var fjorton respektive femton år.

Vid det andra gripandet, som skedde i Alfta i Gävleborgs län, togs de båda kriminella invandrarna återigen på bar gärning och polisen har även hittat stöldgods från fler inbrott. Det tillvägagångssätt som används vid dessa samt övriga inbrott gjorde att polisen fattade misstanke om att det kunde röra sig om samma gärningsmän. De båda främlingarna ska även ha varit uppkopplade mot master i närområdet då inbrotten utförts.

På fredagen kom domen i Uppsala tingsrätt. De båda främlingarna döms till fängelse, den ene till två år och sex månader och den andre till tre år. Dessutom ska männen betala skadestånd till de målsägande. Vidare beslutade tingsrätten att utvisa männen.

Skulle de kriminella invandrarna välja att återvända till Sverige efter utvisningen kan det medföra fängelse i högst ett år.

Källa:
Döms för åtta olika inbrott


  • Publicerad:
    2016-07-24 14:40