METOO. Trots mainstreammedias försök att skydda den före detta Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanens namn kom han att bli en av de kändisar som drabbades allra hårdast under #MeToo-kampanjen. Nu har den avskedade journalisten tagit sin hustrus flicknamn till efternamn.

Feministen Fredrik Virtanen har nu tagit sin hustrus flicknamn Ramqvist som efternamn.

Efter att allvarliga anklagelser riktades mot den före detta Aftonbladethöjdaren Fredrik Virtanen om olämpligt och ibland även olagligt beteende mot kvinnor och flickor så kom han bland annat att förlora sitt arbete.

Virtanen har hela tiden avvisat anklagelserna. I efterhand har han exempelvis hävdat att han ska anmäla SVT för förtal på grund av deras publiceringar om honom.

Idag beskriver Virtanen sig själv som ”fri skribent” som ”jobbar med korvhantering” på sin Twitter, där han återigen är aktiv efter en tids tystnad.

Enligt uppgifter från Skatteverket heter han inte längre Fredrik Virtanen, utan Karl Fredrik Ramqvist. Namnet Ramqvist kommer från hans hustru Karolina, som han bor tillsammans med i en bostadsrätt på åtråvärda Folkungagatan på Södermalm i Stockholm. Hustrun verkar dock fortfarande heta Virtanen Ramqvist i efternamn.

Namnbytet kommer alltså efter MeToo-anklagelserna, men Virtanen har i skrivande stund inte själv uttalat sig om motivet bakom att han numera heter Fredrik Ramqvist.


  • Publicerad:
    2018-02-28 15:50