INRIKES. Efter Anders Borgs pinsamma fylleskandal i somras planerar tidigare finansministern att studera och bli doktorand vid Stockholms universitet.

Efter sommarens pinsamma fylleskandal i den svenska skärgården där Sveriges tidigare finansminister Anders Borg söp ner sig och bland annat blottade sitt könsorgan för andra festdeltagare och kallade kvinnor för ”slampa” har nu den tidigare finansministern bestämt sig för att börja studera.

Det är i nationalekonomi som Borg sökt en doktorandtjänst på Stockholms universitet, där han tidigare har studerat. Planen var att avsluta avhandlingen redan under hans tid på Riksbanken året 2003-2004 men arbetet i riksdagen och regeringen kom emellan så att Borg inte hann studera klart. På sin Facebook-sida skriver han:

Min tanke är att skriva en avhandling kring finanspolitiken i Sverige och Europa under krisen 2008-2012.

Vidare skrev han:

Jag ser mycket fram emot att åter vara en del av en grupp som prövar förutsättningarna för den ekonomiska politiken utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Jag kommer arbeta med avhandlingen på deltid och fortsätta med mina andra uppdrag samt nya utmaningar framöver.

Om Borg kommer att få tjänsten är dock ännu oklart.

— Anders Borg har varit doktorand tidigare, han har läst en väldig massa kurser hos oss. Exakt hur villkoren för industridoktorand ser ut är jag inte jättebevandrad i, säger Sten Nyberg, professor i nationalekonomi.

Industridoktorand innebär att tjänsten inte kommer finansieras genom statliga medel.

Källa:
Anders Borgs Facebook


  • Publicerad:
    2017-09-10 18:30