UTRIKES. Efter att den invandringskritiska regeringen i Italien bytts ut har landet åter börjat öppna upp sig mot invandrare.

Efter att före detta inrikesministern Matteo Salvinis nyvalschansning gick åt skogen togs styret av landet över av en koalition mellan socialdemokraterna och vänsterpopulistiska Femstjärnerörelsen.

Från att ha varit ett land som kraftigt strypt inflödet av illegala invandrare till Europa förvandlades plötsligt Italien till ett land där invandring åter sågs som något positivt.

Den nye kulturarvsministern Dario Franceschini meddelade nämligen nyligen att Italien åter öppnat sina hamnar för skepp fullastade med illegala invandrare och att ”goda internationella relationer” nu råder. Under den förra regeringen gnabbades Italien med främst det invandringsvänliga EU.

”Nu håller den nya vänsterregeringen på att återöppna hamnarna: De talar knappast för italienarna, det jag ser är förespråkare för illegala invandrare”, skrev Salvini på Twitter efter att den nya regeringen gjort sitt utspel.

Legas partiledare tillika den före detta inrikesministern kallade också de nya styrande för ”misshandlande ministrar som hatar italienare”.

Lega och Salvini har nyligen gjort en pakt med det högerpopulistiska partiet Forza Italia och nationalkonservativa Italiens bröder. Tillsammans har de stöd av nästan 50 procent av väljarna.

Källor:
Salvini: Italy Once Again ‘Europe’s Refugee Camp’ as Leftist Government Reopens Ports
Italy: Salvini Forms Alliance with Berlusconi Against New Leftist Coalition


  • Publicerad:
    2019-09-16 18:20