Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Efter utspel om somalier – miljöpartist polisanmäld för åsiktsbrott

Av Redaktionen, 2017-08-11
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Miljöpartisten som gjorde ett uppmärksammat Facebookinlägg där han beskrev somalier som en cancersvulst polisanmäldes nyligen av medborgarjournalisten Nina Drakfors.

Tidigare i sommar ska en lokalpolitiker för Miljöpartiet i Järfälla vid namn Jonas Serneholt skrivit ett Facebookinlägg om somalier som tvingade honom att lämna samtliga politiska uppdrag, trots offentlig avbön i Aftonbladet.

I inlägget beskrev han bland annat somalier som en ”cancersvulst”:

Det är inte första gången som somalier begår den här typen av brott, oavsett formellt medborgarskap, för medborgarskapet styr nog knappast deras könsorgan. Somalierna överhuvudtaget är en cancersvulst.

Detta fick medborgarjournalisten Nina Drakfors att ta sitt medborgerliga ansvar och polisanmäla åsiktsbrottslingen Serneholt för ”hets mot folkgrupp”. Polisanmälan gjordes över telefon och Drakfors har valt att publicera samtalet via Youtube.

Under samtalet förklarar Drakfors att hon inte vill vara en så kallad medrasist, vilket enligt etablissemanget är en person som inte ”säger ifrån” mot så kallad vardagsrasism, varför hon kände sig manad att polisanmäla Serneholt.

Drakfors hänvisar till Aftonbladets ursprungliga artikel om skandalen, men trots att Serneholts brott mot värdegrunden sedan dess har rapporterats bland såväl etablerad som alternativ media så berättar polisen att detta är den första polisanmälan som inkommit mot miljöpartisten.

— Det är ju inte klokt! Och ändå har det här varit ute i Aftonbladet. Hela Sverige kryllar ju av medrasister med andra ord, konstaterar Drakfors, varpå poliskvinnan som tar emot anmälan svarar:

— Alla läser ju kanske inte Aftonbladet heller förstås.

Lyssna på samtalet nedan:


  • Publicerad:
    2017-08-11 21:15