INRIKES. En Volvo av samma modell som efterlysts i samband med mordet på en 70-årig man i Markaryd, kopplas nu till ett försvinnande av en 80-årig man i Västerbotten. Polisen vill få in observationer om fordonet.

Bilen som eftersöks är en guldfärgad (ljusbrun) Volvo XC 90. Skärmbild: Youtube.

En falskskyltad champagne- eller guldfärgad Volvo XC 90 har iakttagits i samband med att en 80-årig man från Malå kommun i Västerbotten försvunnit. Bilen sågs den 1 och 2 augusti i den försvunne mannens hemtrakter och 80-åringen anmäldes försvunnen den 3 augusti.

Polisen i region Nord vill nu få in alla observationer som gjorts av Volvon.

Efter mordet på en 70-årig man i Markaryd eftersöks en Volvo av samma modell och med liknande färg. 70-åringen försvann den 31 juli och en kropp hittades den 11 augusti. Polisen misstänker att det är 70-åringen och att han blivit mördad.

”De olika polisregionerna har kontakt med varandra”, berättar Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i region Syd.

— Vi har kännedom om att region Nord är intresserade av ett fordon och det är självklart att polisregionerna utbyter information. Vi konstaterar att bilen som vi har efterlyst inte har anträffats ännu, säger Loeffel.

Två utländska medborgare häktades förra veckan i sin frånvaro, misstänkta för mordet på 70-åringen i Markaryd.

Källa:
Bilmodell som söks efter Markarydsmord kopplas till försvinnande i Västerbotten


  • Publicerad:
    2019-08-18 09:30