SKELLEFTEÅ. Elever på den mångkulturella Balderskolan i Skellefteå är så rädda för ”okända människor” som smyger runt på skolan och ”snåläter lunch och säljer droger” att de nu vill införa ID-kontroller.

Den mångkulturella Balderskolan i Skellefteå har länge drabbats av oroligheter.

Nordfront har tidigare kunnat rapportera om oroligheter på den mångkulturella Balderskolan i Skellefteå, där bråk och sexuella trakasserier från främlingar har blivit vardagsmat för skolans svenska elever. Vid terminsstarten i höstas blev läget så akut att elever gick ut i lokalmedia i ett rop på hjälp där de också anklagade lärarna för att blunda för problemen.

En grupp elever på skolan har nu skickat in en motion till ungdomsfullmäktige om att införa ID-kontroller för de som ska ta sig in på Balderskolan. Detta då de upplever att skolan har blivit ”rena gågatan” och att personer som inte har något anknytning till skolan kommer och går hela tiden för att bland annat sälja droger och få gratis lunch.

— Det är ingen diskussion, utan det sker droghandel på skolan, säger eleven Jacob Bergström som är en av eleverna bakom motionen.

Ungdomsfullmäktige har sett en ökning av motioner som syftar till att öka tryggheten under den senaste tiden och eleverna på Balderskolan hoppas nu att det ”händer någonting” eftersom politikerna har blivit informerade om situationen.

Skellefteås socialdemokratiska kommunalråd Lorents Burman tror dock inte på idén utan menar att lösningen ligger i att eleverna skvallrar till sina lärare så fort de ser dessa okända knarklangare på skolan.

— Jag tror att det är viktigt med vuxen närvaro. När det är någon man inte riktigt tycker hör hemma i skolan då ska man kontakta sin lärare och berätta det, säger Burman.

Källa:
Elever vill införa ID-kontroller på skolan


  • Publicerad:
    2017-02-17 21:35