DUBBELMORAL. MSB-chefen, som i december åkte iväg på en solresa, har nu kommit hem. På Arlanda undviker han välkomstkommittén i ankomsthallen – för att lämna flygplatsen via en bakdörr.

Det var den nittonde december som flera av varandra oberoende medpassagerare upptäckte att MSB:s generaldirektör Dan Eliasson var med på deras flight till Gran Canaria.

I planet skrockades det då över att ”det ju är just den här sortens resande som MSB-chefen förväntar sig att svenska folket ska undvika”.

Nu har Eliasson återvänt till Sverige efter sin nöjestripp i trots mot coronarestriktionerna.

Vid sin ankomst undvek han dock ankomsthallen och lämnade istället Arlanda genom flygplatsens vip-utgång på baksidan, där en taxi väntade.

Eliasson har tidigare slagit ifrån sig all kritik mot sitt eget nöjesresande – i en tid då bland annat hans egen myndighet uppmanar svenska folket att undvika onödigt resande.

— Jag har gjort bedömningen att resan är nödvändig. Jag har en dotter som vistas här och som jobbar här. Och jag firade jul med henne och min familj, kommenterade han till Expressen.

Frågan har nu väckts på sociala medier varför Eliasson känner att han måste gömma sig vid hemkomsten – om han är så säker på att han har handlat rätt?

På MSB:s presstjänst har man fortfarande ingen kommentar till generaldirektörens agerande kring denna resa.

Nordfront skrev tidigare idag om att i Kanada har Ontarios finansminister nu avgått som följd av en nöjesresa till Karibien, som han företog under rådande coronarestriktioner.


  • Publicerad:
    2021-01-03 19:35