MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Emil Hagberg från Nordiska motståndsrörelsens svenska riksledning frigavs från fängelse i morse och kommer snart åter att skicka ut medlemspaket.

Hagberg dömdes till en månads fängelse för våldsamt upplopp efter att ha deltagit på en aktion på Medborgarplatsen i Stockholm år 2016. Domen var mycket kontroversiell, då vissa av aktivisterna helt korrekt friades under en rättegång medans andra dömdes under en annan, trots att alla deltagit på samma aktion och agerat på ett liknande sätt. Stockholms tingsrätt friade med avslutningsorden:

”Inget tyder på att det faktiskt utövades något våld på person från någon demonstrants sida. Detta har heller inte påståtts av åklagaren. Redan det innebär att åtalet ska ogillas i sin helhet.”

Dock tillhörde Hagberg alltså de som dömdes. Han började avtjäna sitt fängelsestraff den 30 maj. Då strafftiden bara var en månad valde han att inte göra någon stor och offentlig sak av det hela utan istället att bara sitta av tiden. Av samma anledning och på grund av hög arbetsbelastning för andra personer som skulle kunna tagit över Hagbergs uppgift med att göra utskick till nya medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, har dessa istället lagts på hög under tiden.

Utskicken kommer att påbörjas inom kort, men då en hel del människor anslutit sig kan det fortfarande komma att ta en tid innan alla har fått sitt. Vi hoppas att nyare medlemmar som ännu inte fått sitt medlemspaket kan ha överseende med detta.

Hagberg möttes i morse upp av kamrater utanför Fosie-anstalten i Malmö och låter hälsa att han är på glatt humör och vid god vigör. Nordfront välkomnar honom hem från semestern!

Stöd politiska fångar genom Nordiska motståndsrörelsens fånghjälp.


  • Publicerad:
    2018-06-29 14:10